Evenimente

''Ultimii rapsozi'', la Sinca Noua

In luna iulie, programul “Ultimii rapsozi”, initiat la Institutul Cultural Roman de Grigore Lese, face o escala la Sinca Noua, in Tara Fagarasului. Duminica, 19 iulie 2008, participantii la Cursurile de vara de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de ICR la Brasov vor avea ocazia sa descopere o comunitate in care traditiile se bucura de un respect aparte.

Cursantii li se vor alatura satenilor la muncile campului si in gospodarii, vor vizita biserica de lemn in jurul careia s-a format satul (monument care dateaza de la 1600), pestera Gang, viaductele Podul Ilii si Podul Negru, Valea Stramba si la observatorul de ursi, iar seara vor lua parte la jocul din sat si la petrecerea care ii va urma.

Cursurile de vara de limba romana si de cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov sunt organizate de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii “Transilvania”, Muzeul “Casa Muresenilor”, Grupul de Initiativa Locala “Corona” si Opera din Brasov. Cei 25 de cursanti provin din SUA, Azerbaidjan, Coreea, Franta, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Senegal, Serbia, Spania si Ungaria. Programul cuprinde cursuri intensive de limba romana si cursuri de cultura si civilizatie romaneasca (pe teme de istorie locala, literatura, traditii transilvane, cinematografie, politica, jurnalism) si ateliere de creatie (scriere creativa, dans de societate secolul al XIX-lea, modelaj in lut, costume de epoca), intregite de de un program de documentare culturala.

Detalii :
www.icr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *