LifeStyle

Tunica, la moda in vara 2009

tunicaIn colectiile de vara ale designerilor, tunica se regaseste din ce in ce mai mult. Devine un trend al verii 2009. Putem opta pentru orice model, insa designerii ne dau cateva sfaturi, care ne pot ajuta sa facem alegerea cea mai buna. De exemplu, in 2009 un aspect important este culoarea vestimentatiei. Trebuie sa contina culori deschise. Pe langa nuanta, importante sunt si imprimeurile sau aplicatiile originale. Daca preferi tunica, in acest an, vei fi foarte stilata la orice intalnire si in orice situatie.

Talia inalta

In 2009, tunica trebuie sa aiba talia inalta, e ca si “cerinta obligatorie”. In colectia primavara – vara, casa de moda Dior John Galliano ne propune tunici scurte cu decolteu adanc, sau tunici cu poalele in stil flamboiant, la care talia inalta vine perfect. Astfel de tunici se potrivesc oricui, dar este indicat sa evitam combinatia acestora cu pantaloni mari sau fuste largi, mai ales in cazul in care vrem sa aratam mai suple.

Tunica in stil sport

La inceput, tunica a fost vestimentatia perfecta pentru plaja, acum insa aceasta o putem regasi in multe colectii, in diverse stiluri. De exemplu, in colectia Island Rose Tunic in White de la Cake Couture putem vedea tunica in stil sportiv, care e foarte comoda pentru a face ioga.

Astfel de tunici se pot purta cu blugi sau cu pantaloni foarte mulati pe picior. Acestea pot fi imbracate atat in timp ce facem sport, cat si ca o haina obisnuita, de fiecare zi.

Tunica in stil oriental

Tunica in stil oriental s-a bucurat mereu de o popularitate deosebita. In 2009, pentru a crea o tunica, se imprumuta mult din ideile japoneze. De exemplu, colectia Pucci pentru Rossigno ne propune tunica din matase, care seamana foarte bine cu chimonoul japonez – are curea in zona taliei, manecile largi si imprimeuri mari.

Stilul japonez se regaseste si in colectia primavara – vara de la Yoana Baraschi, ea propune tunicile din matase, asemanatoare chimonourilor japoneze. Dupa parerea unor critici de moda, maneca larga va mai fi in voga pentru inca cateva sezoane, de aceea putem sa cumparam cu incredere o astfel de tunica. Alti critici considera ca tunica nu va mai fi la moda in curand.

Tesatura

De obicei, pentru a coase o tunica, se folosesc tipurile de material usor – matasea, atlasul, sifonul. In 2009, designerii au inceput sa foloseasca inul, dar si matasea, sifonul.

Pentru o tunica de fiecare zi, sursa de inspiratie poate fi colectia Kenzo’s, iar pentru ceva chic, un punct de reper ar fi colectia Hello Kitty de la Victoria Couture.

Stela Irizan

www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *