Concursuri

Trupa Millenium ramane in concurs la Cerbul de Aur 2008

Organizatorii Festivalului International Cerbul de Aur 2008 au decis ca Millenium, din Republica Moldova, are dreptul sa participe la concursul din acest an, deoarece trupa are componenta complet schimbata fata de cea din 2002, cand a castigat premiul al treilea la Cerbul de Aur. Conform regulamentului concursului din 2008, participantii care au castigat premii la editiile anterioare ale festivalului nu vor fi acceptati in concursul editiei curente.

Millenium a castigat premiul la editia din 2002, insa, conform declaratiilor managerului trupei, componenta trupei a fost schimbata total in 2003. In prezent, grupul este format din Cornelia Chise – voce si percutie, Olga Gorcinschi – voce si vioara, Gheorghe Postoronca – voce si chitara bas, Vitalie Cozari – tobe, Alexandru Zgureanu – voce si chitara, Sandu Daraban – voce si chitara, Sergiu Cotorobai – clape.
Cei 30 de concurenti de la Cerbul de Aur 2008 vor fi evaluati de un juriu alcatuit din noua profesionisti in domeniul muzicii. Alfredo Tisocco, desemnat purtatorul de cuvant al juriului, este realizator de concerte, compozitor, pianist si presedinte al Cramps Music din Italia. Antero Paivalainen este cel mai puternic promoter independent de concerte din Finlanda, a fost vicepresedinte al Federatiei Internationale a Festivalurilor (FIDOF) si a realizat ceremoniile de deschidere pentru evenimente sportive majore, cum ar fi Campionatul European de Atletism si cel de hochei pe gheata. Dida Dragan, care a fost desemnata presedintele juriului, este o foarte cunoscuta solista vocala si autoare de versuri din Romania. Eugen Doga a compus muzica pentru filme, spectacole de teatru, balet si este autorul multor slagare. Horia Moculescu este pianist, interpret vocal, compozitor, prezentator si creator de programe tv, realizator el emisiunii “Atentie, se canta!”. Marty Cintron, solist al trupei No Mercy, chitarist, compozitor si producator, are un studio de inregistrari in Miami si a vandut zece milioane de discuri si 17 milioane de compilatii. Rolf Wetzel, compozitor, textier si producator, este director al casei de discuri WESPO, din Germania. Valeriu Lazarov, unul dintre cei mai cunoscuti si de succes profesionisti de televiziune in Romania si in strainatate si a fost regizorul primelor doua editii ale Festivalului Cerbul de Aur, in 1968 si 1969. Cantautorul Victor Socaciu este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si producator al Festivalului National de muzica folk “Om Bun”, incepand din 1991.
Membrii juriului vor acorda concurentilor note de la 1 la 10, iar nota finala pentru fiecare concurent va fi reprezentata de rezultatul mediei aritmetice a tuturor notelor acordate de membrii juriului. In finala de sambata seara vor concura noua artisti, cate trei din cei zece care concureaza in fiecare seara de 3, 4 si 5 septembrie. Numele tuturor finalistilor vor fi anuntate in seara de vineri, 5 septembrie, dupa recitalul sustinut de Horia Brenciu si orchestra sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *