MUZICA

Trupa Insane, experiment de muzica, teatru si dans 100% romanesc

Insane este un proiect 100% romanesc, motivul pentru care trupa este descoperita de-abia acum, de la aparitia videoclipului (octombrie 2008) Pretty Little Girl /TODO MI AMOR, este ca nu era orientata catre piata romaneasca si s-a dorit de la bun inceput a fi un proiect promovat in strainatate. In momentul de fata s-a creat un proiect aditional celui de baza si anume Insane Club, au declarat pentru OKey.ro oficialii Uzina Records.

[nggallery id=3]

Conceptul proiectului  Insane are la baza o combinatie intre muzica,  teatru si coregrafie cu multe elemente acrobatice , stilul muzicii abordate este un pop cu influente R&B,  Hip-Hop,  Latino si Rock . Muzica lor aduce un sound nou care intrece  limitele iesind  din tipare(trend-uri), anuleaza orice inhibitii fiind capabila sa depaseasca orice fel de prejudecati, precum limita de varsta, mediul din care vii sau originea.
Fiecare melodie este o parte din expresia creatoare a fiecaruia dintre cei 4 membrii. Emy , Anthony,  Gym-B si Big White (Eduard Alexandru producator muzical ) fiind cei patru membri ‘Insane‘.

Emy:
Emilia Cebotaras are in prezent 19 ani si este stundenta la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA.
E o persoana ambitioasa, cu o personalitate puternica,  care face tot posibilul pentru a realiza ceea ce isi doreste cu adevarat. La varsta de 6 ani a inceput sa ia lectii de canto si de atunci si-a dezvoltat intr-un mod ascendent pasiunea pentru muzica. In acelasi an inregistreaza primele sale doua melodii compuse de Daria Radu,  interpretandu-le ulterior la Palatul National din Chisinau,  Republica Moldova.
In anul 1997 isi face debutul in televiuziune castigand premiul I in cadrul concursului tv “De la 5 la 10” si participa la emisiuni radio. In anul 1998,  participa la mai multe emisiuni televizate in Romania,  alaturi de poetul Grigore Vieru si compozitorul Nicolae Caragia. In anul 1999 participa la concerte la Sala Radiodifuziunii Romane.
In acelasi an,  participa la Festivalul International “Emblema Vietii – Maria sa copilul” in Onesti,  Romania,  unde castiga locul I. Tot in 1999 participa si la Festivalul International “Nile Song Festival”,  Cairo,  Egypt cu o piesa compusa de catre Cornel Fugaru,  care a devenit castigatoarea locului IV. In acelasi an isi finalizeaza primul sau album: “Bucuresti – Chisinau”. Toate piesele de pe album sunt compuse de Nicolae Caragia,  iar versurile ii apartin lui Grigore Vieru. In anul 2000 participa la Festivalul Callatis,  isi lanseaza al doilea album “Visul” si filmeaza videoclipul pentru single-ul “Maicuta” . In anul 2001,  castiga locul al III-lea in cadrul la Festivalul International “Nile Song Festival”,  Cairo,  Egypt si prezinta Prima Editie a Festivalului International pentru copii “Steaua de Aur”( membru FIDOF ) din Bucuresti. In anul 2002,  participa la “Million Miracles International festival”,  Bankya,  Bulgaria unde castiga locul I la sectiunea interpretare si locul III la sectiunea creatie cu piesa “Visul” semnata de Georgeta Voinovan. In aceleasi an,  castiga premiul pentru excelenta artistica in cadrul Fetivalului International “Golden Magnolia”,  Baton Rouge,  USA si prezinta aIIa editie a Festivalului International “Steaua de Aur”.
In 2003,  Emy este prezentatoare a “Nile Song Festival”,  Cairo,  Egypt si interpreteaza o melodie dedicata Primei Doamne a Egiptului. Cu aceasta ocazie,  ii este acordat premiul pentru contributie speciala in cadrul festivalului.
In martie 2003,  Emy isi lanseaza al treilea album “Tu si Eu”compus in totalitate de Adi Ordean si Silviu Dimitriu.

Anthony:
Anthony Uchenna Ikwuagwu,  nascut pe 3 noiembrie 1985 intr-un oras  din Nigeria,  dintr-o mama romanca si tatal nigerian.  Pasiunea pentru muzica o descopera tarziu, in liceu si tot atunci are sansa de a activa in corul liceului ca tenor timp de 3 ani.  In tot acest timp participa la numeroase concursuri nationale alaturi de corul liceului,  reusind sa obtina premii si sa aduca un prestigiu licelui.  Experienta castigata de-a lungul timpului, l-a ajutat foarte mult pe partea tehnica a cantatului si a compunerii. La varsta de 14 ani  incepe sa scrie versuri si sa compuna linii melodice.
La varsta de 17 ani primeste cadou o clapa cu care incepe sa compuna orchestratii pentru liniile lui melodice, apoi mai tarziu se apuca sa invete sa cante la chitara. In 2004  soseste in Romania pentru a urma cursurile Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie”CAROL DAVILA”.  In 2005 este descoperit de Bogdan Popoiag si Eduard Alexandru  si tot atunci intra si in trupa Insane.

GYM-B:
A lexandru Bogdan Boldojar

De la varsta de 5 ani intra in lumea sportului facand gimnastica de performanta.
In anul 1996 pana in 1999 intra in Lotul National de Gimnastica fiind coleg cu Marius Urzica, Marian Dragulescu, Dan Potra sub indrumarea  antrenorului DAN GRECU. Participa alaturi de Lotul National de Gimanstica la multiple concursuri nationale si internationale in SUA, TUNISIA, POLONIA, CEHIA etc, reusind sa castige numeroase premii si sa aduca un prestiugiu Romaniei. La sfarsitul anului 1999 se alatura artistior de circ la  Circul National de Stat Globus si reprezinta Romania la diferiteturneeSpania(Grabd Circo Mondial), Suedia(Brazil Jack), Australia(Weber Bros). In 2002  castiga “Clownul de Bronz “la Monte Carlo cu trupa Carneanu Platinium,  si Premiul Special al Scolii Rusesti de Circ insemnand recunoasterea suprematiei pe plan mondial in numere de bare fixe intitulat: “Fanteziile Marii”. In Spania castiga in cadrul Festivalului Culturii Europene, Trofeul “Cavallo de Plata” la Circul “Gran Circo Mundial”. In 2007 in cadrul  Festivalul International de Circ Monte Carlo castiga  “Clownul de Bronz”cu un numar de chingi intitulat “Tango Aerian”.
Absolvent al “ Colegiului  Universitar de Educatie Fizica si Sport” ,  Clasa de  Arta Acrobatica din cadrul ANEFS.
In prezent este masterand in Managemenul Activitatilor Sportive , Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti.

BIG WHITE:
Eduard Alexandru:
Compozitor , membru alUCMR-ADA(Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania-Asociatia pentru Drepturi de Autor),  producator muzical,  coregraf-dansator,  manager.
Compozitor al multor melodii de succes din Romania printre care:

Akcent – Spune-mi (Hey Baby)
Andreea Antonescu feat Marijuana-Imi vad de viata mea
Andreea Balan – Invidia
Andreea Balan – 9 din 10
Anna Lesko feat. Alex  – Nu mai am timp
Anna Lesko – Hypnotic
Impact – Uhh! Uhh!
Nico – Cast Away
Sistem – Vise
Sistem – Departe de tine
Simona Nae feat. Cristian Nistor-Coji de portocale

Compozitor al albumelor:
Corina – ‘Noi doi’
Be3 – ‘Totul e Ok’
Insane
Productie album :
Arsenium – ‘The 33rd Element’
A colaborat alaturi de Bogdan Popoiag la productia melodiilor formatiei O-ZONE (‘Dragostea Din Tei’,  ‘Despre tine’)

A  produs alaturi de Dan Griober melodiile:
Activ – Visez (8 saptamani locul 1 in Romanian Top 100)
Activ – Doar cu tine (9 saptamani locul 1 in Romanian Top 100 in anul 2004)

Alte realizari pe plan artistic:
Intre anii 1996-2002 a activat in trupa de muzica si dans “Synchronize” .
Intre anii 1996-1997 a activat in spectacole de divertisment (coregraf si dansator,  cu trupa ‘Synchronize’) in cadrul Clubului Diplomatilor din Bucuresti.
1996 – A creat coregrafie si scenografie pentru un spectacol de reclama al firmei REEBOK.
Intre anii 1994 si 1996 ,  a creat coregrafii pentru programele de divertisment ale TVR  – ului(Televiziunea Nationala Romana),  inclusiv programele de Revelion.
A compus muzica pentru mai multe filme de scurt metraj .
In momentul de fata compune muzica pentru spectacolele de circ al Circului de Stat Globus Bucuresti.

Punand cap la cap toate informatiile pe care le avem despre concept si componenta , facem un rezumat si putem spune ca trupa Insane este un conglomerat de valori din punct de vedere artistic si asta datorita componentei trupei(Eduard Alexandru, producator muzical, Alexandru Boldojar , campion in arta circului, respectiv fost component al Lotului National de Gimnastica, Emy castigatoare a multor  trofee internationale si Anthony textier)ce reusesc sa-si duca publicul intr-o atmosfera noua,  interesanta,  incitanta,  uneste culturi diferite,  mentalitati diferite,  transpune ideile muzicale intr-o alta realitate in care ascultatorii se regasesc, tin sa precizez ca la acest proiect s-a lucrat timp de 4 ani!

In luna ianuarie a acestui an,  piesa ‘Pretty Little Girl a intrat la Selectia Nationala Eurovision Germania, conform comunicatelor date de catre organizatorii de la televiziunea NDR ( www.ndr.de ,  www.eurovision.ndr.de),  piesa a avut destule sanse si a surprins datorita conceptului proiectului,  al sound-ului nou si a componentei exotice a trupei.
Au reusit sa intre in vizorul catorva case de discuri din Germania, piesa deja intrand in playlistul radiourilor germane si nu numai, in momentul de fata fiind deja discutii avansate in vederea semnarii unui contract cu o casa de discuri din Spania.

Juriul a fost format din :
H.P.Baxxter(Scooter)
Jeanette Biedermann
Guildo Horn(a reprezentat Germania la Eurovision Song Contest in 1998,  ÅŸi a ocupat locul 7,  cu piesa “Guildo hat euch lieb”)
Sylvia Kollek(fost director Emi Group, a facut parte din juriu la “Deutschland sucht den Superstar”)
Tobias Künzel (“Die Prinzen”)
Heinz Canibol(a lucrat in diverse posturi la case de discuri,  cum ar fi CBS,  Sony Music, a fost preşedinte şi CEO al EMI Music,  2003 a fost Managing Partner la cel mai cunoscut Label 105Music, Hamburg),
Ralf Quibeldey(Director Departamentul de Divertisment al postului NDR,  responsabil Eurovision Song Contest),
Peter Urban(moderator NDR).

Mai jos  videoclipul acestei melodii, ambele variante ale piesei,  atat in limba engleza cat si limba spaniola , regia fiind semnata de Bogdan Popoiag:
Insane-Pretty Little Girl
http://www.youtube.com/watch?v=9fk42ltCNGQ&eurl=

Insane –Todo Mi Amor

http://www.youtube.com/watch?v=hMVtQrUmM_w

Insane Club ,  este un proiect “satelit “proiectului de baza Insane, acest lucru insemnand faptul ca stilul muzicii abordat este total diferit de proiectul de baza.
Stilul  abordat este specific muzicii de Club, incercand de a atrage atentia si altui segment de public.
Acest lucru finalizandu-se printr-un turneu de promovare a primului single Insane Club-I’m in love in tara si a  unui concurs adresat celor pasionati de muzica si aici ma refer la Dj. Pentru a asculta piesele se poate accesa blog-ul http://uzinarecords.wordpress.com si pot fi downloadate atat varianta radio cat si varianta pentru Club (pe blog sunt postate si puse la download atat I’M IN LOVE(masterizata in Londra) cat si PRETTY LITTLE GIRL/TODO MI AMOR)
Insane este o trupa care te face curios determinadu-te sa aflii cat mai multe despre ei, fiind un proiect ce inspira multa incredere si iti transmite o energie pozitiva si debordanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *