LifeStyle

Trucuri de machiaj pentru a arata mai tanara

Este un lucru stiut ca machiajele incarcate tind sa imbatraneasca. De aceea, pentru a parea mai tanara, primul lucru de care trebuie sa tinem seama este cantitatea de machiaj aplicata.

Pudra si fondurile de ten dense, desi sunt foarte utile in acoperirea imperfectiunilor unui ten tanar, se pot dovedi o alegere gresita pentru tenul matur sau obosit. De asemenea, este indicat sa evitam fondurile de ten cu particule sclipitoare, care nu vor face decat sa evidentieze ridurile si liniile fine. In locul lor, vom folosi un fond de ten cu textura usoara si cremoasa, eventual bronzanta, care sa camufleze porii si ridurile fine. Pudra va fi aplicata doar la nevoie, pentru matifiere, in zona nasului si a barbiei.

In cazul blush-ului vom opta tot pentru o formula usoara, aplicata cat mai delicat pe pometi. Nuanta aleasa trebuie sa fie cat mai naturala, preferabil din gama rozurilor pale. Daca insa preferam stralucirea data de o lotiune bronzanta, o vom aplica doar pe zonele care ni se bronzeaza primele in mod natural: fruntea, pometii si/sau nasul.

Machiajul ochilor trebuie sa fie si el cat mai natural, mai ales daca optam pentru o nuanta de ruj mai intensa. Ridurile din jurul ochiului vor fi camuflate cu un strop de corector cremos, aplicat delicat cu varful degetului inelar. Corectorul trebuie sa fie intr-o nuanta cu un ton mai deschisa decat cea a fondului de ten sau a fetei.

Daca suntem adeptele conturului de ochi, il vom aplica cu o linie fina doar pe pleoapa superioara, eventual usor curbat in stil “ochi de pisica”. Pentru fardul de pleoape vom alege o culoare cat mai naturala, maxim doua, cu textura preferabil cremoasa. Vom evita variantele sidefate sau cu particule stralucitoare, precum si aplicarea fardului pana sub sprancene. Pentru o privire mai luminoasa putem aplica un strop de fard stralucitor, dar numai catre coltul intern al ochiului.

Mascara poate aduce la randul ei un plus de prospetime privirii. Pentru aceasta, insa, vom evita formulele pentru alungire si cele care ingroasa genele. Vom miza in schimb pe formulele pentru curbarea genelor, utilizate intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a genelor.

Sprancenele reprezinta un element fizionomic ce poate contribui substantial la aspectul tineresc al chipului. Pentru aceasta, vom evita pensarea lor excesiva, dar si conturarea evidenta cu creionul. Daca sprancenele proaspat pensate par prea subtiri sau artificial arcuite, le putem disimula forma cu ajutorul unui creion special de sprancene. La nevoie, putem folosi putin fard de pleoape intr-o nuanta apropiata de cea a sprancenelor. Important este ca aplicarea sa fie cat mai usoara si localizata, evitand conturarea de la un capat la celalalt. La sfarsit vom fixa cu gel pentru sprancene sau cu un strop de fixativ, aplicat cu ajutorul unei periute.

La capitolul ruj este indicat sa evitam nuantele tari de rosu si, mai ales, de maro. Cele mai indicate sunt rujurile cremoase in nuanta buzelor sau gloss-urile. Putem opta de asemenea pentru combinatia dintre un ruj intr-o nuanta tinereasca si gloss.

Andreea Peticaru
www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *