Concerte

Trooper vin la Iron Maiden cu noile lor chitare

Membrii Trooper si-au achizitionat recent din America noi instrumente muzicale. Este vorba de trei chitare profesioniste, foarte scumpe, recunoscute pentru performantele lor de mari muzicieni din intrega lume. Astfel, cele doua chitare Gibson Les Paul Black Beauty ale lui Aurelian si Laurentiu se adauga noului bass Music Man Bongo al lui Oscar. Trooper are acum o “familie” de 12 chitare de marca. Trooper va sustine cu noile instrumente achizitionate deschiderea concertului Iron Maiden din 4 august de pe stadionul Cotroceni.

Aurelian Dinca, chitarist Trooper: “Mi-am comandat chitara in America in urma cu mai bine de 10 luni si am avut ceva emotii, dat fiind ca expedierea ei s-a amanat de cateva ori si tineam neaparat sa o am cu mine pe scena la Iron Maiden. Suna nemaipomenit. Recunosc ca a meritat asteptarea. O voi inaugural oficial pe 4 august, dar pana atunci sigur se vor aduna cateva zeci de ore de repetitii. Am acum 6 chitare si am adunat cu fiecare mii si mii de ore de muzica”.

Laurentiu Popa, chitarist Trooper: “Noua mea chitara mea e chiar o frumusete si nu ma gandesc aici la numele ei (Black Beauty). E cea de-a treia chitara pe care mi-o cumpar si, pana acum, si cea mai performanta. Am cantat deja pe ea la ultimele doua concerte din turneul nostru, Trooper 12 ani- Amintiri si si-a facut foarte bine treaba la inregistrarile noului nostru album. Sunt mandru de ea, mai ales ca pe chitare ca aceasta au cantat si Jimmy Page de la Led Zeppelin, Keith Richards si Mick Taylor de la The Rolling Stones, Joe Perry de la Aerosmith, Angus Young de la AC/DC, Eric Clapton.”

Oscar, bassist Trooper: “Music Man Bongo a ajuns la mine in luna mai si este al zecelea bass pe care mi-l cumpar de cand m-am apucat de muzica. Eu ii spun “M5″ si am inregistrat cu el toate piesele de pe cel de-al patrulea nostru album, ce va aparea in toamna. Este un disc cu un sound mult mai bun decat precedentele si este si meritul noilor noastre instrumente. Pe Music Man Bongo au cantat mari muzicieni ca Dave la Rue (Joe Satriani, Steve Morse), Tony Levin de la King Crimson sau John Myung de la Dream Theater”.

Trooper va sustine deschiderea concertului de la Bucuresti al legendarei Iron Maiden din 4 august. Trooper-ii au fost alesi in urma unei decizii luate chiar de membrii Iron Maiden, dupa ce au studiat mai multe propuneri de trupe romanesti.

Recitalul Trooper din 4 august va marca inchiderea turneului national “Trooper 12 ani- amintiri”, care a pornit la inceputul anului 2008 si care a promovat in intreaga tara boxsetul cu acelasi nume.

Pentru mai multe informatii, accesati www.trooper.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *