LifeStyle, Sanatate

Tratamentul naturist al prostatitei si adenomului de prostata

Ca orice tratament naturist, este bine ca si acesta sa fie asociat medicatiei recomandate de medic, scopul fiind acela de a se obtine o vindecare “blanda” si a nu se ajunge la interventia chirurgicala.

Ceaiul de pufulita cu flori mici

Alaturi de ghimpe (Xanthium spinosum), planta recomandata cu toata increderea suferinzilor de boli ale prostatei, efecte deosebite in astfel de cazuri mai are si pufulita cu flori mici (Epilobium hirsutum): Peste 3 lingurite de pufulita, parti aeriene uscate si maruntite, se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa infuzeze 5 minute. Se strecoara si se beau 3-4 cani de ceai zilnic”. Planta ajuta la o urinare aproape normala, inlaturand starile de durere si usturime.

Matasea de porumb si maceratul de vasc

Tot pentru combaterea afectiunilor prostatei, se amesteca, in parti egale, matase de porumb, coada calului, frunze de par, frunze de gutui si coada soricelului. Se pune o lingura cu varf din acest amestec la 250 ml apa clocotita, se lasa “sa traga” 5 minute, se strecoara, se indulceste cu miere poliflora si se beau cel putin 3 cani din acest ceai zilnic.

La fel de util ste si maceratul la rece din frunze si ramuri tinere de vasc (o lingura frunze uscate la 300 ml apa, timp de 10 ore), cate o cana/zi, timp de 18 zile.

Amestecuri de plante

Atat in cazurile de prostatita, cit si in cele de adenom, se poate recurge la o infuzie din frunze de merisor (100 g), coada calului (100 g), seminte de patrunjel (40 g), seminte de in (20 g), rizomi de pir (20 g), sulfina (10 g). Se pune o lingura de amestec la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.

Un alt amestec eficient este din tataneasa, trei frati patati, coada calului, urzica moarta, galbenele (20 g din fiecare), coada soricelului si strugurii ursului (cate 30 g), salvie, muguri de pin si frunze de vita de vie (cate 10 g). Se pune o lingurita cu varf de amestec la 250 ml apa clocotita. Se infuzeaza 2 minute si se beau 3 cani/zi, calde si indulcite cu miere poliflora.

Cu bune rezultate in rezolvarea greutatilor urinare generate de hipertrofia (marirea) prostatei se poate utiliza un amestec din coada calului (2 linguri), traista ciobanului (4 lg), frunze de mesteacan (4 lg), radacina de patrunjel (rasa, 2 lg) si frunze de podbal (4 lg). Aceste plante se pun in 2 litri de apa clocotita, se acopera vasul, se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se bea pe parcursul zilei in loc de apa.

Uleiul si infuzia din muguri de pin

Un alt tratament pentru suferinzii de prostatita consta in folosirea uleiurilor eterice din plante (pin, ienupar, chimion, fenicul), cate 5-10 picaturi pe zi, in putina apa calda, cu 20-30 minute inainte de mesele principale, timp de 2 saptamani. Din muguri de pin se poate prepara si consuma, cu acelasi efect ca in cazul uleiurilor eterice, infuzie din 20-30 g muguri la 1 l de apa clocotita. Se beau 3 cani/zi, timp de 2 saptamani.

Pentru bolnavii de prostatita, in special cronica, se mai recomanda consumul de polen – cate 5 lingurite dimineata, pe nemancate, sau 2 lingurite la fiecare masa – si consumul de dovlecei sub orice forma, in special seminte de dovleac, numai miez. Nu se admit alimente sarate si condimentate.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *