LifeStyle

Tratament pentru curăţarea limfei şi a sistemului limfatic

Limfa este un lichid transparent, incolor sau gălbui, care circulă prin vasele şi ganglionii limfatici şi în spaţiile intercelulare (dintre celule) ale organismului, transportînd diferite substanţe între sînge şi ţesuturi.

Sistemul limfatic cuprinde totalitatea Å£esuturilor, vaselor ÅŸi glandelor care servesc pentru trecerea limfei din Å£esuturi în circuitul sîngelui. Ganglionii limfatici sînt niÅŸte ganglioni mici, care se găsesc, mai ales, în jurul articulaÅ£iilor ÅŸi care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor ÅŸi a slabei rezistenÅ£e la infecÅ£ii. Limfatismul este o stare patologică (boală), frecventă mai ales la copii, caracterizată prin mărirea volumului organelor limfatice ÅŸi însoÅ£ită de paloare, lipsă de energie, slabă rezistenţă la infecÅ£ii. ÃŽn limfă ÅŸi în sînge se găsesc limfocite – leucocite cu nucleul foarte voluminos – care au un rol foarte important în procesul de imunitate.

Pentru curăţarea limfei, fitoterapia recomandă o procedură naturală, care durează trei zile. Se fac clisme, dimineaţa şi seara, cu ceai de coada calului. Nu se mănîncă nimic şi, în fiecare zi, se bea un amestec din 2 l apă plată, 1 l suc de grapefruit, 1/4 l suc de lămîie şi 3/4 l suc de portocale, în total 4 litri de lichid. Cercetările clinice şi de laborator au constatat că, pe parcursul celor trei zile de tratament se elimină din organism 12 litri de limfă acidă bolnavă.

După o pauză, necesară refacerii organismului prin vitaminizare şi mineralizare cu alimente preponderent lacto-ovo-vegetale, se poate trece şi la curăţarea profilactică a sistemului limfatic. Pentru aceasta, în paralel cu alimentaţia lacto-ovo-vegetariană, se bea un ceai concentrat din drăgaică (sînziene), o linguriţă la cană, fiert 10 minute, cîte 2 l/zi, timp de 3‑4 săptămîni.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *