RETETE CULINARE

Tort surpriza a la Jamie Oliver

Ingrediente: 500 g morcovi curatati de coaja (se poate folosi si sfecla rosie), 2 bucati de marimea unui deget de ghimbir proaspat, tocat marunt, 3 oua mari, 150 ml miere, 170 ml ulei de masline, seminte de la 2 pastai de vanilie,2 lingurite praf de copt, 100 g malai, coaja si sucul de la o portocala, sare, ienibahar, un varf de cutit de scortisoara, 150 g faina, 200 g smantana, 1 pahar vin Santo, Marsala sau Sherry, 2 linguri de zahar pudra.
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Morcovii sau sfecla se rad pe razatoarea mare. Se amesteca cu ghimbir, galbenusurile de ou, miere si ulei de masline, apoi se adauga semintele de la o pastaie de vanilie. Se omogenizeaza, apoi se adauga praful de copt, malaiuli, coaja si sucul de portocala, un praf de sare, ienibahar,scortisoara si faina. Separat se bat albusurile spuma dupa care se adauga in restul compizitiei.
Se coace intr-o forma rotunda 25 cm bine unsa cu unt sau pe hartie pergament timp de 35 min. Se incearca cu scobitoarea – se inteapa cu scobitoarea in diferite locuri, atunci cand scobitoarea iese uscata aluatul e copt. Se lasa la racit.
Smantana se bate cu zahar, vin Santo si semintele de vanilie ramase.
Tortul se serveste cu smantana batuta si crema de vanilie.

Cumpara un robot de bucatarie la super oferta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *