LifeStyle, RETETE CULINARE

Tort rapid de ciocolata

Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina.

Crema: 500 g ciocolata menaj, 500 g frisca, 100 ml lapte.

Pentru insiropare sucul de la 2 cutii de compot de ananas.

Preparare:

Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana compozitia redevine spuma tare, se adauga galnebusurile pe rand, uleiul, apoi faina, treptat, amestecand cu grija. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/margarina si se coace la foc potrivit.

Ciocolata de menaj se topeste la foc foarte mic, avand grija sa nu se lipeasca de cratita, incorporand treptat laptele cald. Cand s-a omogenizat se amesteca cu frisca batuta.

Blatul se taie in 3 felii, se aseaza fiecare in cate o farfurie, se insiropeaza cu sucul de ananas, se ung cu crema de ciocolata si se decoreaza zu fructe de ananas din compot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *