AUTO

Tom Kristensen va lua startul la Le Mans

Doctorii care au supervizat perioada de recuperare a lui Tom Kristensen si oficialii Audi Sport si-au dat acordul ca pilotul danez sa revina in competitie dupa testul incununat de succes pe care nordicul l-a efectuat la volanul unui Audi A4 DTM la Brands Hatch (Anglia). In consecinta, nimic nu va sta in calea participarii, alaturi de Audi Sport Team Joest, in cursa de 24 pre de la Le Mans, care va avea loc la 16-17 iunie. Septuplul castigator al intrecerii va concura alaturi de Dindo Capello (Italia) si Allan McNish (Scotia), asa cum s-a stabilit initial. Ca rezultat, Mattias Ekstrom, care fusese desemnat ca rezerva pentru Tom Kristensen, se va putea concentra exclusiv asupra duelului pentru titlul DTM.

“Sunt foarte fericit ca Tom Kristensen este refacut si va putea participa pentru noi, asa cum ne-am dorit, la Le Mans”, a declarat directorul Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. “Le Mans este o cursa foarte importanta pentru Audi si Tom, cu toata experienta lui, este un component de baza al echipei pentru Le Mans. I-am acordat timpul necesar pentru refacere completa ca urmare a accidentului serios suferit la Hockenheim. Dupa testul efectuat la Brands Hatch si dupa ce ne-am consultat cu doctorii, am putut lua decizia de a-i permite sa concureze la Le Mans.”

Danezul s-a aratat incantat de faptul ca va putea reveni in cockpit chiar la cursa pe care a transformat-o intr-o legenda proprie prin cele sapte victorii reusite la Le Mans. “Este un sentiment fantastic”, a spus recordmanul succeselor la Le Mans. “A fost o pauza lunga fara motorsport si, cu aceasta ocazie, a trebuit sa trag din greu pentru a elimina efectele accidentului. Oricum, in ultimele saptamani, procesul s-a accelerat de la sine. Ma simt in forma din nou. Doctorii m-ua verificat din cap pana in picioare si au spus ca sunt de acord cu participarea mea la cursa. Sunt incantat ca voi putea concura alaturi de Dindo (Capello) si Allan (McNish) la Le Mans. Suntem o echipa extrem de bine sudata si am facut multe curse memorabile in aceasta formula.”

Dupa intensificarea pregatirii in ultimele saptamani, Tom Kristensen a urcat pentru prima data intr-un cockpit la exact 48 de zile dupa accident suferit in prima etapa din acest sezon al DTM, la 22 aprilie, pe circuitul de la Hockenheim. Danezul a pilotat o masina Audi A4 DTM Race Taxi pe durata unei ore in ziua de sambata, in cadrul programului DTM de la Brands Hatch.

“Ideea acestui test a venit din partea lui Tom care a dorit sa verifice reactiile oragnismului atunci cand se afla in cockpit si pentru a vedea cum rezista la sarcini”, a explicat Dr. Wolfgang Ullrich. “A fost rapid inca de la inceput – asa cum ne asteptam din partea lui – si a stabilit timpi competititvi in mod constant. S-a simtit confortabil in mapina si nu a intampinat probleme dupa test, motiv pentru care, dupa o consultare cu el si cu medicii, i-am dat avizul favorabil pentru a participa la Le Mans.”

Tom Kristensen va continua activitatea de refacere in urmatoarele zile la Le Mans, sub indrumarea medicului echipei Audi, Dr. Christian John. Miercuri seara, danezul va parcurge primele tururi la volanul prototipului Audi R10 TDI cu numarul de start 2, atunci cand are loc prima sesiune de calificari.

Pilotul oficial Audi isi va marca si revenirea in DTM la numai o saptamana dupa cursa de 24 ore de la Le Mans, cu ocazia etapei ce va avea loc la Nürnberg.


Sursa: Porsche Romania/Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *