Toba

Ingrediente:
Un stomac de porc, 1 kg de carne de la git, limba, doua picioare si urechile porcului, 1/2 kg de
ficat, 250 g slanina, sare, piper boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc.

Mod de preparare:
Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si
se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna
spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.
Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git,
limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala
se tine descoperita. Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca

putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu

slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si

putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se

goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa

dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai

multe ape reci si se lasa sa se scurga.

In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind

rostul de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune

apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se

raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate

deasupra. Se lasa rece si se maninca peste o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *