MUZICA

The Millions Too Many – incanta batrana Europa

Trupa canadiană intitulată A Northern Chorus (sau ANC) a reuşit să încânte deopotrivă publicul canadian cât şi pe cel dincolo de ocean cu noul lor material (al patrulea la număr) “The Millions Too Many” (apărut în martie, anul acesta) , chiar dacă pe bătrânul nostru continent “calibrul” lor nu este atât de cunoscut pe cât este în ţara lor de baştină. Cu ce ne incanta pe noi acest album? Pai, mai intai faceti rost de cateva melodii. “The Carpenter”, ca prim cântec îmbină perfect o silenţioasă plăcere cu o tensiune “critică”. Setaţi-vă mp3-ul pe full bass şi încercaţi să vă bucuraţi de o zi geroasă. De ce spun asta? Pentru că vă veţi încălzi imediat cum veţi asculta corzile calde, vocea curată, violoncelul ( ce face ravagii pe balade ca : “Skeleton Keys”, “No Stations” şi “Ethic of the Pioneer”) şi efectele chitării ce sunt încărcate în anumite pasaje de părţi atmosferice alunecoase. Poate sună siropos, dar genul se încadrează undeva printre atomii ai space rock-ului ( putin folk si chiar post-rock ) . Au de asemenea si câte o particulă din Cold Play, Pink Floyd şi de ce nu şi din Radiohead.
Catalogată de englezi ca fiind o trupă “space-rock-ish”
nu am altceva de făcut decât să aprob ironia lor umbrită de o urmă de sarcasm. Fiind cel mai bun material al lor ( ce alcătuieşte o experienţă frumoasă, plăcută, chiar visătoare), v-aş ruga să aveţi mare atenţie la gropi şi la trecerile de pietoni, pentru că veţi pica de-a dreptul într-o stare de visare. Aşadar, mare grijă la corzile delicate şi la armoniile ce vă vor lăsa fără suflare.
Formatia : A Northern Chorus
“Album : The Millions Too Many

Componenta: Stu Livingstone (chitara, voce) , Pete Hall (chitara, voce), Alex McMaster (violoncel, voce) , Owen Davies (bas) ,Craig Halliday (percutie) , Graham Walsh (pian,orga)

Links : http://www.sonicunyon.com/anorthernchorus

www.myspace.com/anorthernchorus

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *