FILME

The Light Cinema – gazda festivalului international de film DaKINO

The Light Cinema, singurul cinematograf 100% digital din Romania si Europa, este in acest an gazda festivalului international de film DaKINO, aflat la a 18-a editie.

Astfel, in perioada 25- 29 noiembrie, doua dintre salile cinematografului The Ligh vor fi dedicate proiectiilor filmelor din festival. Filmele vor rula cu incepere de la orele 14 pana tarziu in noapte.
Biletele pot fi procurate la intrare si costa 25 LEI/ zi. O linie speciala RATB va face legatura intre The Light Cinema- Liberty Center si Piata Unirii pana la incheierea tuturor proiectiilor.

DaKino isi pastreaza si in acest an cele doua sectiuni competitive, documentar si scurtmetraj fictiune, dar in cadrul programelor paralele va pune accentul pe filmele cu incarcatura politica.

Cele doua jurii sunt alcatuite din personalitati de prim rang, printre care cineastul Nicolas Engel, Simon Ellis, care a cucerit anul trecut Trofeul DaKINO, jurnalistul si producatorul de film Andrei Cretulescu, scriitorul Mircea Cartarescu, care este si presedintele juriului.

Festivalul se deschide pe 25 noiebbrie cu documentarele “Generation 68”, de Simon Brook, si “Maradona by Kusturica” si se incheie pe 29 noiembrie cu unul dintre cele mai apreciate filme ale anului trecut, “Band’s Visit”, filmul israelianului Eran Kolirin, premiat la Cannes la sectiunea “Un Certain Regard”.

The Light, primul cinematograf integral digital din Europa, este un complex cu 7 sali de cinema cu o capacitate totala de 1200 de locuri, un cafe-bar complet echipat si spatii de relaxare, cu o suprafata totala de 4000 mp, situat la ultimul etaj al Liberty Center, Calea Progresului 151-171. Pentru program, accesati www.lightcinemas.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *