LifeStyle

Testele nationale continua, azi, cu proba la matematica

Varianta extrasa este 56

Peste 228 000 de absolventi ai claselor a Vlll-a sunt in febra examenelor. Ei au de rezolvat, in scris, miercuri, subiectele la proba de la matematica in cadrul testelor nationale. Secretarul de stat pentru Invatamant Preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a extras din cele 100 de variante posibile, pe cea cu numarul 56.

Ultima proba va fi maine, cand elevii vor sustine testul scris la istoria sau Geografia Romaniei, la alegere.

Urmatoarele probe se vor desfasura astfel:

• 21 iunie 2007 – Istoria romanilor sau Geografia Romaniei – test scris
• 24 iunie 2007 – Afisarea rezultatelor (pana la orele 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
• 25 – 27 iunie 2007 – Rezolvarea contestatiilor
• 28 iunie 2007 – Afisarea rezultatelor finale (pana la orele 16)

Doua ore pentru rezolvarea testului

Din momentul extragerii variantei niciun elev nu mai poate intra in sali. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora. Niciun elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza pentru predarea acesteia. Candidatii pot parasi centrul de testare cel mai devreme dupa o ora de la distribuirea subiectelor in sali.

Daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de catre unul dintre cadrele didactice care supravegheaza, pana la inapoierea in sala de testare.

Pentru fiecare sala in care se desfasoara probe scrise sunt repartizate cate doua cadre didactice de alta specialitate decat cea la care se sustine proba si din alta unitate de invatamant decat cea din care provin candidatii.

Testele nationale se organizeaza in vederea realizarii selectiei si repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a in clasa a IX-a a ciclului inferior al liceului sau a scolii de arte si meserii. Admiterea in clasa a IX-a se face in baza mediei la testele nationale, cu o pondere de 50%, si media de absolvire a claselor a V-VIII, cu o pondere de 50%.

Se pot prezenta la testele nationale atat persoanele care au promovat clasa a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cat si cele din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de varsta candidatului. Pentru acest examen nu exista si o sesiune de toamna.

HotNews.ro,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *