Evenimente

Termenul-limita pentru preselectia Stufstock Newcomers 2011 va fi prelungit pana la 15 iunie

Proiectul Newcomers, sustinut de Stufstock, prin care festivalul lanseaza si sustine si n 2011 muzica noua a artistilor aflati la nceput de drum, va avea ca termen limita data de 15 iunie. Productia si lansarea unui album, un turneu n tara si un kit pentru sala de repetitii sunt premiile pe care Stufstock le aduce trupelor noi din proiectul Newcomers anul acesta, alaturi de concerte pe scena principala si apoi n Bucuresti.

Formatiile care s-au nscris pana acum sunt:

Backstage Hero (pop-punk) – București
The Band For Rent (alternative/rock) – Cluj-Napoca
Central Warehouse (blues/classic rock/metal) – București
Day One (acoustic/folk/blues) – Alba-Iulia
Dirty Dog (blues/rock) – București
Ender (alternative/pop) – București
FacePlant (hardcore/thrash) – Timișoara
Manfellow Spuza (alternative/rock) – Targu Mureș
Red Magnetic (alternative/rock) – București
Sketch (alternative/indie) – București
Skullp (hardcore/metal/thrash) – Cluj-Napoca
Tagma (alternative/rock) – Sibiu
Tunesinnaourheads (funk/rock) – București
Umbra (alternative/rock) – Piatra Neamt

Trupele care vor sa se nscrie pentru a canta pe scena Newcomers trebuie, nainte de toate, sa poata sustine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile la adresa: Capricorn & Capricorn Productions, str. Anastase Simu, nr. 6, scara B, etajul 1, apartament 17, sector 1, Bucuresti, pana la data de 15 iunie 2011, de preferat prin servicii de curierat rapid. Demo-urile trebuie sa contina piese proprii, nu preluari. Nu pot intra n competitia de anul acesta cele 12 trupe finaliste n 2010.

Juriul se va ntalni si va discuta pentru prima data la o saptamana dupa trimiterea materialelor, cand vor fi ascultate piesele trupelor nscrise n concurs. Pana la nceputul lui iulie vor fi alese 24 de formatii care vor intra n semifinala si vor concerta n luna respectiva ntr-un club din Bucuresti, anuntat ulterior. n urma acestui concert, 12 trupe vor avea sansa sa se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Numele finalistilor va fi anuntat la nceputul lunii august, iar concertele din Vama vor avea loc n 25 (joi) si 26 august (vineri).
Castigatorii Stufstock Newcomers de anul acesta vor fi premiati de organizatorul Capricorn & Capricorn Productions, producatorul Stufstock 2011. Premiul ntai consta n productia, lansarea si promovarea unui album, premiul al doilea nseamna un turneu national n sase orase, iar premiul al treilea va aduce un kit muzical pentru sala de repetitii (o statie de chitara, o statie pentru bas, doua seturi de fete de toba, 10 seturi de bete si o pedala pentru toba mare). De asemenea, cele trei formatii castigatoare vor canta pe scena principala a Stufstock n ultima zi de festival, sambata, 27 august, iar la toamna vor sustine concerte n cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, n Bucuresti.

La fel ca anul trecut, organizatorii vor lua n considerare aceste formatii pentru deschiderea concertelor de pe scena principala n 2012. Trupele castigatoare Newcomers 2010 White Walls (progressive metalcore), The dAdA (alternative pop-rock) si East Roots (reggae, drumnbass) vor deschide, la vara, concertele care vor avea loc pe scena principala.

Informatii pentru editori:

Stufstock 2011
Editia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou n Vama, vara aceasta, o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, n perioada 21-29 august. Editia din 2011 o continua pe cea de anul trecut, care s-a bucurat de o atmosfera extraordinara n public, foarte participativ n relatia cu artisii, la concertele, workshopurile, proiectiile, piesele de teatru si vernisajele organizate, si cu entuziasm n backstage.

Concertele de la scena principala vor avea loc la finalul saptamanii de rockarte. Zona muzicala a Stufstock va aduce si anul acesta concursul Stufstock Newcomers si workshopul Rockschool. Trupele care au castigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomers n 2010 au avut ocazia sa cante n deschiderea ultimei zile de rock pe scena principala si au primit ca premiu productia si lansarea urmatorului album (White Walls), realizarea unui videoclip, aflat acum n productie (The dAdA) si un kit muzical pentru sala de repetitii (East Roots). Pe de alta parte, prin workshopul de muzica Rockschool, cei care au vrut sa nvete sa cante la chitara, bass si tobe au urmat cursurile acestui seminar, unde au asistat la lectii teoretice si demonstratii tehnice. n fiecare seara au avut loc concerte ale elevilor scolii Rockschool, urmate de jam-sessions sustinute de profesori si elevi.

Despre Stufstock

Aflat la a noua editie, Stufstock va avea loc vara aceasta ntre 21-29 august, n Vama Veche. Anul trecut, organizatorii au adus trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani n Vama, de noua ani de cand festivalul exista, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca n fiecare an. Zdob si Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amara, Omul cu sobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz si Phenomenon au cantat pe scena Rock n 2010. Alaturi de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul si-a obisnuit de opt ani publicul, vara trecuta evenimentul a nceput sa sustina si alte forme de exprimare artistica: filmul, teatrul si fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions si organizat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strans pe plaja din Vama Veche, n anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisie live si 20.000 de oameni prezenti.

STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an n urma, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus n Vama Veche 50 de trupe n patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari. n 2008, la STUFSTOCK 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, n fata a 8.000 de oameni. Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La editia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 | anca@stufstock.com
anca.romanescu@gmail.com
http://stufstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *