Stiri

Terapia cu tărîţe

Se fierbe un pahar de tărîţe de grîu sau de secară în 2 litri de apă, la foc mic, timp de 30 de minute.

Se adaugă 200 g de miere de albine şi se fierbe totul încă 5 minute. Se păstrează la rece. Se consumă cîte o jumătate de pahar de amestec, de 2 ori/zi. Tonifică organismul aflat în convalescenţă.

Fierte în vin, tărîţele ajută la îndepărtarea unor erupţii de pe cap. Se vor face spălături zilnice.

Sampon cu germeni de grau!

Se bea apă de tărîţe, încălzită, care ajută în tratarea unor boli de gît, a laringitelor, faringitelor şi tusei.

Furunculii şi coşurile pot fi vindecate prin aplicarea de comprese obţinute din tărîţe calde, stropite cu oţet.

În cazul afecţiunilor renale este bine să se consume, de 3 ori/zi, înainte de masă, cîte o linguriţă de tărîţe încinse amestecate cu aceeaşi cantitate de miere.

În caz de inflamare a splinei, se va opări un pahar de tărîţe cu puţină apă, aplicîndu-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuată pînă la însănătoşire.

Se fierb tărîţe de grîu pînă la obţinerea unei paste dense. Se înfăşoară într-o pînză de bumbac, avînd grijă să nu fie prea fierbinţi. Se aplică pe ganglionii limfatici umflaţi. Compresa se aplică de 3-4 ori/zi. Tratamentul se ţine 5-6 zile, pînă la retragerea umflăturilor, tărîţele fiind înlocuite cu altele noi, zilnic. În locul lor poate fi folosit şi orez fiert.

Sursa: www.evenimentul.ro

Cadouri cosmetice naturale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *