LifeStyle, Vedete

Tendinte accesorii Mihai Albu

Se mai poarta varfurile ascutite? Ce culori purtam sezonul acesta? Mai asortam sau nu pantofii cu geanta? Ce materiale sunt la moda? Purtam sau nu purtam tocuri la evenimente? Care sunt temele in voga la ora actuala?

In toate aceste privinte, ne-am consultat cu Mihai Albu, care cu amabilitate si dezinvoltura, ne-a dezvaluit atat tendintele, cat si secretele unei aparitii demne de apreciat.

Despre un stil absolut inconfundabil, despre rafinament, arta si feminitate, intr-un interviu marca Mihai Albu.

In ultimul timp s-au purtat varfurile rotunjite…

Da, ideea este ca nu se mai poarta varful ascutit. Varful ascutit a iesit din moda, s-a purtat circa 7 ani. Acum s-a revenit la stilul feminin, la forme mai rotunjite. Intotdeauna s-a spus ca piciorul mic arata foarte bine, nu acele varfuri ascutite, care faceau un picior de 37 sa para de 42 sau mai mult. Si aceea a fost o moda, foarte interesanta, s-au facut foarte multe interpretari, 6 ani ori 2 sezoane, inseamna 12 colectii ori numarul de designeri din lume, este foarte mult. S-au schimbat materialele, s-au folosit o groaza de teme, s-a perimat insa, s-a depasit, nemaiputandu-se lucra pe acel calapod. Acum s-a ajuns la calapodul rotunjit care poate sa fie spre ascutit, dar el nu este ascutit ci rotunjit in varf. Tendinta internationala este sa se patrateasca.
In momentul in care se schimba radical forma calapodului, se incadreaza in alt stil. Este vorba despre un stil romantic, un stil feminin; prin urmare nu se mai poate folosi acel stil ascutit care facea parte din categoria agresiv: tocul super subtire, stiletto, varful foarte ascutit, exagerat de ascutit, te ducea cu gandul in alta parte, chiar daca a incercat sa se dea si o nota ultra-feminina. Cu toate acestea, se pastra acea agresivitate din constructie.

Moda calapodului rotunjit avantajeaza pe oricine care se conformeaza intru totul tinutei vestimentare. Nu se mai poarta acei jeansi cu talia foarte joasa, evazati; aceia mergeau la varful ascutit, pentru ca un pantalon evazat nu mai lasa sa se vada un pantof scurt. Acum se poarta pantalonii pana, cu talia mai inalta. La rochii de asemenea, s-a modificat lungimea; nu se mai poarta fusta scurta ci pana la genunchi, si atunci merge incaltamintea cu varful rotunjit.

Cineva cu glezna un pic mai groasa, daca tocul este foarte inalt, atunci se percepe lungimea si mai mica; toc inalt- se scurteaza lungimea talpii.

Acum chiar exista o nota de ingrosare a botului. Se fac mai butucanosi, mai inalti in partea din fata; sunt tot felul de tendinte. Fiecare trebuie sa aleaga ce ii place mai mult si ce avantajeaza mai mult.

Cititi articolul intergral!

Autor: Adina Corneci