LifeStyle

Tehnologie pentru educatie

Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi Tineretului din Republica Moldova a organizat recent, la ChiÅŸinău, ConferinÅ£a InternaÅ£ională „Calitatea ÃŽnvăţămîntului – Teoria ÅŸi practica utilizării Tehnologiilor InformaÅ£ionale ÅŸi ComunicaÅ£ionale în EducaÅ£ie”. La conferinţă au participat miniÅŸtri ai educaÅ£iei, factori de decizie din mediul politic, reprezentanÅ£i ai instituÅ£iilor de învăţământ ÅŸi ai mediului academic precum ÅŸi experÅ£i în eLearning din Moldova, România, Rusia, FranÅ£a, Bulgaria, Azerbaijan, Armenia, Estonia, Lituania, Ukraina, Albania, Cipru, Letonia ÅŸi Georgia.

SIVECO Romania a fost principalul sponsor al evenimentului.
Reprezentând un nume de referinţã pe piaţa serviciilor educaţionale, SIVECO Romania oferã soluţii care vin în întâmpinarea nevoilor elevilor şi profesorilor, fiind o companie care promovează excelenţa în educaţie.

România este considerata un nume de referință pe harta mondială a învățământului asistat de calculator din 2005.
Atunci, la World Summit for Information Society, pentru prima data, o companie din tara noastra – SIVECO Romania a primit Premiul I iar lecÅ£iile interactive AeL, disponibile în toate ÅŸcolile din România, au fost desemnate „cel mai bun conÅ£inut educaÅ£ional din lume” într-o competiÅ£ie la care au participat peste 20.000 de proiecte din 168 de ţări.

Pe măsurã ce importanţa educaţiei şi a cunoştinţelor specializate îşi consolideazã poziţia în societatea modernã, ţãrile din spaţiul pan-european şi CSI pun din ce în ce mai mult accent pe dezvoltarea şi promovarea unor soluţii alternative, la sistemul clasic de învãţãmânt. Informatizarea educaţiei reprezintă un proces continuu în cadrul reformei învăţământului în vederea construirii unei autentice economii bazate pe cunoaştere.

“Cunoştinţele de bază în utilizarea calculatorului sunt esenţiale pentru societatea de azi. Şi totuşi, nu tehnologiile utilizate ajută la creşterea calităţii nivelului educaţional, ci metodele pedagogice moderne care reuşesc să implice elevii în crearea propriei cunoaşteri. Soluţiile de eLearning şi lecţiile interactive vin astfel să sprijine dezvoltarea unui sistem de învăţământ modern” a declarat Florin Ilia, Vice President Commercial Division, SIVECO Romania.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinţei au vizat: impactul implementării TIC asupra calităţii educaţiei, pregătirea cadrelor didactice pentru utilizarea TIC în procesul de învăţământ precum şi necesitatea instruirii profesorilor pentru predarea informaticii şi tehnologiilor informaţionale în învăţământul general. Un alt subiect important pe lista de discuţii l-a constituit necesitatea utilizării softurilor educaţionale în învăţământul secundar general.

În cadrul conferinţei, Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania, a susţinut prezentarea “eLearning – componente didactice”.
În cadrul prezentării a fost susţinută importanţa aplicării metodelor pedagogice moderne concomitent cu utilizarea soluţiilor de eLearning, iar ca aplicaţie au fost prezentate lecţii electronice AeL, produse de SIVECO Romania, câştigătoare a numeroase premii internaţionale.

Concluziile desprinse la finalul conferinţei confirmă faptul că s-au făcut paşi importanţi în introducerea TIC în educaţie, dar etapa de tranziţie către societatea cunoaşterii nu s-a încheiat. Au fost înregistrate succese pe linia dezvoltării bazei ştiinţifice, a metodologiei pedagogice şi a dezvoltării de soluţii multimedia interactive destinate învăţării asistate de calculator.
Telefon: +40213181200
Email:
Adresa web: http://www.siveco.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *