Stiri

Tehnologia incredibilului SGS3

Telefonul Samsung Galaxy S3 are de departe cel mai bun hardware disponibil la ora actuală. Am rulat câteva teste benchmark comune – Quadrant, PassMark, AnTuTu, Real Pi, Battery Benchmark. În toate iese cu muuuult peste HTC One X. Ceea ce înseamnă nu neapărat o experiență extraordinar de bună, ci posibilitatea de a rula aplicații complexe, video HD, jocuri cu grafică avansată… Pentru asta dau o bilă albă pentru Galaxy.

Procesorul nu este încă oficial detaliat de cei de la Samsung. Probabil vor să-și ferească produsul de concurență, pentru că este ceva dezvoltat in-house. Specialiștii spun că este un Exynos 4412 (zis și S5E4412). Este tactat la 1,5Ghz și poate urca la 1,8 GHz sau chiar 2,0 GHz dacă este nevoie de putere superioară. Este a cincea generație de procesor și, după cum știm, Samsung face cele mai bune procesoare pentru gadgeturi, acestea fiind folosite și de Apple în iPad sau iPhone. Evident au făcut unul special pentru propriul vârf de gamă. Știe să echilibreze puterea și consumul pentru a obține o viață a bateriei mai lungă.
Procesorul vine cu 128 KB L2 cache și este compatibil OpenGL ES 2.0. Știm că are performanța cu 26% mai mare decât a versiunii anterioare, iar viața bateriei crește cu 45%. Viteza pentru grafica 3D crește cu 48%.
Mai multe detalii nu avem, dar e clar că bate de departe Nvidia Tegra 3 și Snapdragon S4. Nu e clar cum se compară cu A5X de exemplu, dar probabil vom vedea comparația dacă Samsung integrează procesorul și în tableta sa Galaxy care va fi des comparată cu noul iPad. Probabil acum lucrează la un display comparabil.
Acceleratorul grafic, care este un Mali 400MP, este de nivel mediu din ce am citit eu. Probabil că jocurile acum la modă sunt optimizate pentru el. Și probabil îl susține un CPU foarte puternic. Modem-ul de date are tehnologie HSDPA la 21 Mbps și HSUPA la 5.76 Mbps, am făcut și un test de browsere.
Îmi place că include toate tehnologiile de care ai nevoie astăzi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, A2DP, EDR, microUSB 2.0. Bateria nu e rea – 2100 mAh.

CITEȘTE continuarea articolului despre Samsung Galaxy S3…

4 Comments

  1. Neocore, Basemark Taiji, browsermark, Sunspider sunt alte cateva benchmarkuri la care scorurile obtinute de Galaxy SIII a obtinut rezultate cu pana la 50% mai bune decat competitorul direct One X, asta cred ca demonstreaza ca SIII e cel mai performannt smartphone construit pana acum.

  2. SIII este de departe cel mai performant smartphone de pe piata si nu cred ca va fi lansat prea curand un altul care sa-l depaseasca. Ca sa poata sa-i gaseasca defecte criticii s-au legat de design, care dupa parerea mea este cel mai subiectiv aspect, tine de preferintele fiecaruia si nu sunt chestii verificate exact cum sunt performantele.

  3. Mi se pare grozav, desi nu sunt sigur ca asa renunta la SII-ul meu decat daca pretul pentru SIII ar fi “the right one”. Galaxy SIII este superior oricarui alt smartphone Android, iar presupusul iPhone 5 nu cred ca il va depasi.

  4. tocmai ce mi-am achizitionat si eu acest telefon si pot spune ca tot ce am citit despre el s-a “adeverit”! Forma si designul altereaza senzatia de telefon mare…cand o sa il luati in mana chiar o sa obeservati acest detaliu! Singura chestie revolutionara este ca se poate incarca wireless! In rest s-a lucrat la fineturi! OS, procesorul si functiile cu care vine il diferentiaza net fata de ceea ce se gaseste la ora actuala pe piata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *