AUTO

Taxa auto 2012 – calculator

Taxa auto din 2012 poate fi calculată pe Internet. A fost publicată în urma publicării în Monitorul Oficial a deciziei privind taxa auto pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Taxa auto 2012 se calculează pe baza unor criterii precum capacitatea cilindrică, emisia de dioxid de carbon și norma de poluare, rulajul mediu anual real, ținând cont și de tipul motorizării și vechimea autovehiculului.

Taxa auto 2012

Calculatorul noii taxe auto 2012 se regăsește în cadrul portalului Auto.ro.

Noua lege a fost publicată în Monitorul

taxa auto 2012 calculator

Oficial și prevede ca taxa auto să fie platită o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care se înmatriculează pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în țară sau străinătate, cât și pentru autovehiculele înmatriculate înainte de ianuarie 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă, aceasta fiind suportată de cumpărător.

Noua taxă auto nu se aplică pentru autovehiculele înmatriculate în România dupa ianuarie 2007, pentru acestea fiind plătită o taxă de primă înmatriculare.

În situația în care valoarea reziduală a taxei auto calculate este mai mare decât taxa achitată în momentul înmatriculării autovehiculului în România, se restituie valoarea reziduală în limita taxei achitate.

Valoarea în lei a taxei se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Calculatorul noii taxe auto este disponibil și poate fi accesat online la pagina:
http://www.auto.ro/calculator-taxa-auto.

One Comment

  1. Noua taxa din 2012 ma dispera. Am folosit un calculator taxa auto 2012, taxa depaseste orice limita .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *