Sanatate

Tatuajele cu "henna neagră" provoacă alergii

Persoanele care se tatuează cu “henna neagră” pot suferii alergii grave, din cauza coloranţilor adăugaţi plantei, în unele cazuri reacţiile pot fi violente, fiind necesară intervenţia medicală de urgenţă sau chiar spitalizarea, atenţionează specialiştii din Ministerul Sănătăţii (MS). Simptomele apar după câteva zile şi se manifestă prin mâncărimi, roşeaţă, pete, pustule sau chiar decolorarea permanentă a pielii şi cicatrici.

Comisia Europeană şi statele Uniunii Europene au avertizat asupra riscurilor aplicării de tatuaje temporare cu “henna neagră” şi despre dificultatea de a controla circuitele de distribuire a produselor şi locurile în care se aplică.

Tatuajele cu “henna neagră” se practică în România, ca şi în Europa, mai ales în timpul verii. Tatuajele temporare cu “henna neagră” sunt cel mai frecvent oferite turiştilor, adolescenţilor, tinerilor, celor aflaţi pe plaje, în staţiuni sau la târguri şi sunt foarte populare, deoarece culoarea neagră place mai mult decât nuanţa naturală a plantei henna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *