RETETE CULINARE

Tarta cu spanac si urzici (a la Jamie Oliver)

Aluatul pentru tarta se prepara din 250 g unt, 2 oua, putina apa si 500 g de faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul pana se leaga cat de cat, apoi se da la rece pentru o ora.

urzici

500 g frunze de spanac si 500 g frunze de urzici, alese si spalate, se calesc in putin unei de masline impreuna cu 2 cepe tocate marunt. Se adauga un pumn de frunze proaspete tocate marunt de maghiran si un praf de sare, dupa gust.

Se intinde o singura foaie din aluatul tinut la rece si se aseaza in tava pregatita. Aluatul se inteapa din loc in loc si se lasa la cupor la foc mediu pentru 20 de min. Apoi se aseaza deasupra urzicile si spanacul. Se poate presara si sunca presata afumata, cam 400 g, taiata marunt. Deasupra se toarna un amestec facut din 500 g smantana de calitate, nucsoara proaspat macinata si 2-3 linguri de parmezan praspat ras. Cand totul e gata  se mai presara parmezan proaspat ras.

Se da la cuptor la foc mic pentru 35-45 min.

Se serveste atat calda cat si rece, ca aperitiv sau fel principal, cu o salata de primavara.

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *