Evenimente

targul cadourilor de Paste de la Sala Dalles – un Ou incondeiat de exceptie

La Targul Cadourilor de Paste de la Sala Dalles troneaza Oul incondeiat, de dimensiuni impresionante: 2,05 metri inaltime, diametrul de 1,40 metri si greutatea de aproximativ 100 kilograme.

Motivele care au inspirat mesterii fauritori ai acestui monument isi au radacinile in traditiile moldovenesti in interpretare moderna. Este oul de Paste transformat intr-un simbol al culturii si spiritualitatii romanesti. Prezent intr-un spatiu public, acesta este imediat asimilat, in plan simbolic si extrem de agreat, sub aspect estetic. Se poate incadra perfect atat intr-un peisaj urbanistic medieval ori clasic, cat si intr-unul modern.

Si daca acest obiect de exceptie a functionat ca un magnet, reusind sa captiveze atentia tuturor vizitatorilor targului, in jurul lui graviteaza o sumedenie de obiecte unicat realizate de mesteri populari si artisti plastici romani, numai bune de oferit in dar de Paste: icoane din argint si reprezentari divine in ulei, oua incondeiate in cele mai deosebite motive traditionale, papusi in straie populare, vesminte si cusaturi traditionale, podoabe migalite.

Oferta traditionala a evenimentului este completata de delicatesuri de confiserie, jocuri si jucarii, aranjamente pentru masa de Paste, muzica si produse pentru infrumusetare.
Universul cadourilor de Paste este deschis la Sala Dalles pana in ajun.

Targul Cadourilor de Paste
Locatie: Sala DALLES, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 18
Perioada de desfasurare: 10-18 aprilie 2009
Program de vizitare: 10.00-20.00
Organizator: X PO NOI
Intrarea libera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *