Evenimente

Targul Absolventilor,15 -16 aprilie,Sala Palatului

236,000 de absolventi bat in 2010/2011 la portile unei cariere; 1 din 10 reuseste sa se angajeze in primul an de la absolvire; 1 din 30 face un internship; 5 din 10 continua studiile; 2 din 1000 pornesc un business.
Programul international TARGUL ABSOLVENTILOR, a doua editie, este un proiect – eveniment care isi propune sa faciliteze accesul tinerilor absolventi la educatie si dezvoltare profesionala si aduce pentru doua zile impreuna elevi de liceu, studenti, tineri absolventi, parinti, profesori, specialisti in resurse umane si in afaceri. Aceasta a doua editie are loc la Sala Palatului, 15 – 16 aprilie (V:10.00 – 18.00, S:10.00 – 17.00).

Pe parcursul a doua zile evenimentul gazduieste in paralel trei sectiuni:• Educatie: Studii universitare – universitati, colegii si institutii educationale din Romania si din strainatate; burse si programe de finantare pentru studenti, programe de training, centre de limbi straine, servicii de consiliere in educatie. • Cariera: Programe de internship, joburi entry-level pentru tineri absolventi, servicii de recrutare si consiliere in cariera; programe de voluntariat.• Antreprenoriat: Programe pentru sustinerea activitatilor de antreprenoriat, IT&C si suport financiar pentru tineri, activitati culturale.

Competitia nationala de tranzactionare bursiera Piata de capitalCompetitia de tranzactionare bursiera Piata de capital face parte din programul de educatie financiara Piata de capital derulat din 2009 de Junior Achievement Romania, in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville. Tinerii cu varste intre 16 si 24 de ani au avut posibilitatea sa administreze online, pe platforma Tradeville, un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care sa tranzactioneze actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, pentru o perioada de trei luni. La editia 2011, care s-a desfasurat in perioada decembrie 2010–martie 2011, au participat peste 700 de tineri, elevi si studenti.

La incheierea concursului, s-au acordat urmatoarele premii: premiul 1 – deschiderea unui cont real in valoare de 1.500 RON pentru concurentul care a obtinut cel mai mare randament; premiile 2 si 3 – carti de specialitate in domeniul financiar pentru participantii care au realizat cel mai mare numar de tranzactii, respectiv cel mai divers portofoliu.Website: www.piatadecapital.jaromania.org Finala nationala a competitiei Company of the Year 2011 – EuropeCompetitia Compania Anului 2011 este o experienta reala de antreprenoriat, prin care echipe de elevi au oportunitatea de a-si conduce propria afacere pentru a intelege ce presupune infiintarea, functionarea si succesul unei societati comerciale. De-a lungul anului scolar, echipele au conceput un produs sau un serviciu, avand la dispozitie consultantul voluntar din mediul de afaceri si instrumentele oferite de JA Romania pentru a-si transforma ideea in profit sau intr-un prototip convingator pentru investitori.

La competitia Compania Anului participa si elevii din programul Young Entrepreneurs for Sustainability (Y.E.S.), care se deruleaza in mediul rural si mic urban (localitati sub 50.000 de locuitori), cu sustinere financiara din partea Romanian – American Foundation din 2009. Website: www.yes.org.roCei mai buni studenti antreprenori participa la Targul National Compania Anului pentru a castiga un loc in finala internationala a Company of the Year 2011 – Europe si o Bursa Romanian American Foundation pentru sprijinirea lansarii unei afaceri de catre tinerii antreprenori din mediul rural sau din orase mici. Cei 39 de finalisti din Bucuresti si din tara isi vor prezenta produsele si serviciile la standurile dedicate lor din cadrul Targului Absolventilor. Website: www.companiaanului.ro Finala nationala a competitiei Start!Business 2011START!Business este o experienta reala de antreprenoriat, prin care echipe de studenti pot transforma o idee de afacere intr-un pilot sau un start-up, impreuna cu prietenii si colegii. De-a lungul anului academic, echipele vor concepe un produs sau un serviciu si vor avea la dispozitie consultantul voluntar din mediul de afaceri si instrumentele oferite de JA Romania pentru a-si transforma ideea in profit sau intr-un prototip convingator pentru investitori. Programul Start! Business este sustinut din 2010 de catre Banca Comerciala Romana.

Cei mai buni studenți antreprenori participa la Targul National pentru a castiga un loc in finala internationala a European Enterprise Challenge si o bursa BCR pentru sprijinirea afacerii tinerilor antreprenori.

Programul workshopurilor este disponibil pe: www.targulabsolventilor.ro/workshopuri

Conceput ca platforma online si onsite de educatie, antreprenoriat, cariera, Targul Absolventilor 2011 se adreseaza elevilor de liceu, studentilor, tinerilor absolventi de liceu si universitate, dar si parintilor, profesorilor si profesionistilor in resurse umane. Este un eveniment atasat proiectului – concept Student Center®, a carui licenta este detinuta la nivel global de Junior Achievement (JA) Worldwide. Prima editie a targului s-a desfasurat in perioada 7-8 mai 2010, la Palatul Parlamentului, Sala Unirii si a fost vizitat de peste 15 000 de tineri.

www.targulabsolventilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *