LifeStyle

Targ de Florii la Muzeul Taranului Roman

Cam 150 de mesteri cu icoane, pristolnice, scoarte si blide, lemn, impletituri, cusaturi si-nflorituri… Piata cu miere, flori si ierburi de leac… Peste la gratar si la ceaun. Loc de batut palma si baut aldamasul. Tuica, bere sau suc de mere. Oua muncite, impestrite… prin targ si in expozitie la Scoala Satului. Dar din dar se face Rai, expozitie de icoane pe sticla, pe lemn si xilogravuri din colectia dr. Corneliu Anton Ciobanu.

Ciocarlia, Sarba pompierilor, Breaza lui Matache, Caruta postei, Hora martisorului, Sarba expozitiei… adica Ariile noastre nationale cu taraful (de oras al) lui Valentin Albesteanu prin targ si in concert la sala.

Colinde si Povestiri de Florii, Simion Florea Marian featuring Dan Bordeianu. Tropaiele. Teatru de papusi MTR si invitatii lor Jocul de acasa. Concurs de incondeiat oua pentru copii.

Pentru detalii vizitati www.muzeultaranuluiroman.ro.
Bilet: intreg 4 RON, cu reducere (elevi, studenti, pensionari) 2 RON.

Parteneri media: 24 FUN, Radio Guerrilla, Cotidianul, Tabu, Time Out Bucuresti, Radio Romania Actualitati, comunicatedepresa.ro, onlinegallery.ro.
Parteneri: RATB, Metrorex.
Sponsor: Bucegi.
PuteÅ£i afla cîte ceva despre ţăranul român ÅŸi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu NaÅ£ional de Arte ÅŸi TradiÅ£ii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roÅŸie de pe Åžoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteÅŸte peste 90 000 de obiecte ţărăneÅŸti: icoane, troiÅ£e, cruci, ceramică, Å£esături, costume, podoabe… O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziÅ£ii cu pronunÅ£at caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseÅ£ea, simplitatea, puterea….într-o formulă muzeografică modernă ÅŸi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.
Relatii Publice
Muzeul Taranului Roman
Soseaua Kiseleff nr. 3
tel/fax 317.96.60
www.muzeultaranului.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *