RETETE CULINARE

Supa de rosii toscana ( a la Jamie )

Ingrediente: 500 g rosii cherry bine coapte, 3 catei de usturoi, curatat si taiat fin, un buchet mare de busuioc praspat, verde, ulei de masline extravirgin de calitate, sare de mare si piper proaspat macinat, 2 conserve de 400 g fiecare rosii prune de calitate, 500 g paine veche de calitate.

Retete de post

Preparare:
Rosiile se inteapa, se pun intr-un vas impreuna un un catel de usturoi, ulei de masline, sare si piper si se coc la cuptor pentru 20 min, pentru o aroma desavarsita.
Intr-o oala mare se incalzeste  ulei de masline, se adauga restul de usturoi si un sfert din  busuiocul taiat marunt. Se amesteca si se prajeste usor timp de un minut.
Se adauga rosiile din conserve si se completeaza cu apa. Se fierbe timp de 15 min.
Painea se rupe in bucati mari care se adauga in oala. Se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.Se adauga restul de busuioc (pastrati si pentru decor) si se mai tine la foc mic pentru 10 min.
Rosiile coapte se scot din cuptor si se indeparteaza usor coaja. Se toarna sucul de rosii coapte cu totul peste supa. Se amesteca bine si se completeaza cu apa daca e cazul, apoi se mai mentine la foc pentru cateva clocote.Se mai adauga 6-7 linguri de ulei de masline extravirgin si se serveste in boluri cu frunze de busuioc deasupra.

Cumpara un Robot de bucatarie Bosch MCM4200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *