RETETE CULINARE

Supa de gulas ardelenesc

gulas
Se pune putin ulei la incins intr-o oala adanca, se adauga o ceapa mare tocata marunt si se caleste. Apoi se adauga cubulete de ardei gras verde, o lingurita de boia de ardei. Cand s-au rumenit de adauga carne grasa de vita taiata cuburi, se rumeneste, apoi se adauga sare si piper, se mai lasa cateva minute apoi se adauga un polonic de supa de carne, s eacopera oala si se lasa 5 min la foc. Apoi se adauga 4 morcovi rondele si o telina taiata marunt, se mai adauga un polonic de supa si se fierbe acoperit, apoi adaug 3 carofi taiati cubulete si supa pana acopera totul si se fierbe la foc mic.
Intr-o farfurie se pune faina si un ou intreg care se framanta pana obtinem un aluat omogen tare. Aceste se rade cu o razatoare si se adauga in supa. Se adauga 2 lingurite de chimen seminte si 2 lingurite zeama de ardei iuti murati. Se mai lasa 10 min la foc, dupa care se poate servi.