RETETE CULINARE

Supa cu lapte de cocos si pui

Ingrediente:
800 ml lapte de cocos, 450 ml supa de pui, 400 g piept de pui, 200 g ciuperci proaspete, 3
tulpini de praz, 1 bucata ghimbir 5 cm, 100 g porumb conserva, 4 linguri zeama de
lamaie, 3 linguri sos peste (fish sauce), 2 ardei iuti, piper.
Mod de preparare:
Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata
prazul si ghimbirul. Prazul se striveste putin, iar ghimbirul se taie felii. Se pun
in supa si se fierb la foc mic 10 min. Se strecoara supa. Se curata si se taie ciupercile felii.
Pieptul de pui se taie fasii, porumbul se taie in doua. Se pun in supa strecurata si se mai lasa la
fiert 10 min pana sunt gata. Se adauga sosul de peste si se mai fierbe 1 min. Se i-a de pe foc si
se pune zeama de lamaie.Se serveste fierbinte. Optional se pot pune cateva frunze de lamaie
verde rupte in doua.