Despre copii

„Suntem responsabili de comportamentul copiilor noÅŸtri?” – Training ESPERE® pentru părinÅ£i, 23-25 octombrie

„Comunicarea dintre adult şi copil este una din cele mai dificile şi una dintre cele mai încărcate de neînţelegeri, violenţe ascunse, suferinţe neexprimate şi aceasta deoarece « noi toţi suntem nişte ex-copii » în materie de comunicare; imaturitatea şi infirmitatea noastră sunt străvechi, tenace, dureroase şi, întotdeauna, copiii de lângă noi le reactivează .” (Jacques Salomé, Albin Michel)

Centrul de Dezvoltare Personală AMANESER, în colaborare cu centrul ARDES din Franţa, organizează în perioada 23 – 25 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 18.00, training-ul pentru părinţi bazat pe metoda de comunicare relaţională ESPERE®: „Suntem responsabili de comportamentul copiilor noştri?”.

Cei care vor să afle cum să comunice cu bebelusul prin alte limbaje decât cuvântul, cum să întreţină o relaţie mai bună cu propriul copil fără certuri, ţipete şi pedepse când vine vorba de culcare, teme sau mancare, cum să îşi crească cât mai bine copilul dacă sunt părinţi singuri, cum să îi arate copilului cine este mama lui atunci când sunt ajutaţi în creşterea lui de mama şi/sau de soacră, cum să-l ducă pe cel mic la gradiniţă fără lacrimi, cum să facă să aibă copii ascultători, vor putea, pe parcursul celor 3 zile, să descopere căi prin care să se poziţioneze mai bine faţă de copii şi adolescenţi şi să întreţină cu ei relaţii vii şi armonioase. Totodată, doritorii vor putea să descopere practic şi interactiv mai multe aspecte nevăzute ale propriilor situaţii ale relaţiei adult-copil cu care se confruntă.

Programul de training desfăşurat în perioada 23 – 25 octombrie va fi susţinut de Aleth Naquet, fondatoarea centrului ADRES din Paris, instituţie abilitată de Institutul ESPERE să deruleze programele de training şi de formare în Metoda ESPERE®. Aleth Naquet este psiholog clinic, având un DESS în psihologie clinică şi psihopatologie la Universitatea din Paris. A fost formată personal de către Jacques Salomé. Iniţial, Aleth a integrat comunicarea relaţională în practica sa psihoterapeutică. Din 1996, este formator şi moderator în relaţii interumane. Aleth s-a afirmat ca formator în metoda ESPERE® în cadrul centrului ADRES. În prezent este trainer şi consultant pentru instituţii şi firme, în domeniul comunicării şi al relatiilor interpersonale prin Metoda ESPERE®, iar până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei.

Metoda ESPERE® (Energie Specifică pentru o Ecologie RelaÅ£ională EsenÅ£ială) este o pedagogie a comunicării elaborată de psihosociologul francez Jacques Salomé. Ea este utilizată de peste 30 de ani ca un instrument practic de comunicare ÅŸi relaÅ£ionare interpersonală. Prin această metodă oricine poate învăţa să comunice într-un mod armonios, simplu, firesc ÅŸi, totodată, să aplaneze conflictele ÅŸi să trăiască mai fericit împreună cu ceilalÅ£i. Două dintre instrumentele specifice numai acestei metode sunt simbolizarea – privită dintr-un alt unghi decât de obicei – ÅŸi regulile de igienă relaÅ£ională.

Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER
Director: Claudia Jimeno Beltran
Telefon/Fax: 021 327 54 45
Mobil: 0723 396 368

www.amaneser.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *