Sucul de sfeclă roşie
Sfecla roşie conţine zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitaminele A, B, C şi PP. Sucul se obţine dînd sfecla prin răzătoare şi apoi prin stoarcere. Este răcoritor, foarte nutritiv şi energetic. Se recomandă în anemii, demineralizare, TBC şi chiar şi în cancer. Este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă. Este contraindicat diabeticilor.
Nu este indicat să se consume prea mult suc de sfeclă, deoarece dă stări de vomă şi greţuri, ca urmare a efectului de epurare rapidă a substanţelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc de sfeclă roşie pe zi, repartizat în trei reprize.
Combinaţia dintre sucul de lămîie, morcov, sfeclă şi castraveţi ajută la curăţirea ficatului, a rinichilor şi vezicii biliare şi, în general, a organismului de toxine. În perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunţe la carne, amidon şi zaharuri.
www.evenimentul.roÂÂ