Sanatate

Sucul de sfeclă roşie

Sfecla roÅŸie conÅ£ine zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitaminele A, B, C ÅŸi PP. Sucul se obÅ£ine dînd sfecla prin răzătoare ÅŸi apoi prin stoarcere. Este răcoritor, foarte nutritiv ÅŸi energetic. Se recomandă în anemii, demineralizare, TBC ÅŸi chiar ÅŸi în cancer. Este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat să se consume prea mult suc de sfeclă, deoarece dă stări de vomă ÅŸi greÅ£uri, ca urmare a efectului de epurare rapidă a substanÅ£elor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc de sfeclă roÅŸie pe zi, repartizat în trei reprize. CombinaÅ£ia dintre sucul de lămîie, morcov, sfeclă ÅŸi castraveÅ£i ajută la curăţirea ficatului, a rinichilor ÅŸi vezicii biliare ÅŸi, în general, a organismului de toxine. ÃŽn perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunÅ£e la carne, amidon ÅŸi zaharuri.   www.evenimentul.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *