LifeStyle

Subiectele de la capacitate – usor de procurat

Reprezentantii ministerului Educatiei au anuntat, sambata, ca subiectele la istorie de la testul de capacitate, de saptamana viitoare, vor fi schimbate, dupa ce un jurnalist a reusit sa intre foarte simplu in posesia lor.

Paloma Petrescu, secretar de stat Ministerul Educatiei, a declarat ca este in desfasurare o ancheta a Politiei in acesta caz care verifica cum a fost posibil ca o persoana din afara ministerului sa poata lua subiectele, fara sa fie controlata.

“Ne asumam lipsa de responsabilitate a celor care nu au verificat documentele persoanelor care au venit sa ridice subiectele”, a spus Paloma Petrescu.

Ea afirma ca Ministerul Educatiei isi asuma desfasurarea in bune conditii a testelor nationale care incep luni.

Un jurnalist de la Adevarul a intrat, sambata dimineata, in sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii, fara sa fie legitimat, a cerut plicul cu subiectele de la capacitate, la istorie, pentru judetul Dambovita si a plecat.

El s-a dus la Politie unde a explicat cum a putut intra in posesia documentului.

Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a dat seama de disparitia subiectelor atunci cand reprezentantii comisiei de capacitate din Dambovita veniti dupa subiectele la istorie nu le-au putut ridica pentru ca fusesera luate inainte de altcineva.

Ministerul Educatiei a reclamat furtul subiectelor.

“E o poanta buna”, a catalogat ministrul Educatiei, Mihail Hardau, incidentul, dupa ce a fost anuntat de jurnalistii de la “Adevarul” ca au intrat in posesia subiectelor la istorie de la testele nationale.

Ulterior, el si-a schimbat atitudinea si a multumit jurnalistilor ca i-au semnalat deficientele din sistem.

In urma acestui incident, jurnalistii de la “Adevarul” au cerut demisia ministrului Hardau si a Palomei Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei si presedintele Comisiei Nationale de admitere.

www.hotnews.ro