LifeStyle

SUA pregatesc un atac nuclear asupra Iranului

Administratia Bush pregateste un atac cu rachete – unii spun chiar ca vor folosi arme nucleare – pentru a distruge zonele din Iran unde se construiesc ilegal arme atomice, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph. Ziarul citeaza publicatia The New Yoker, iar autorul articolului este un ziarist respectat, cu legaturi la nivel inalt in pentagon si alte institutii militare, nu un scriitor de “bombe” de la ziarele de scandal.

Americanii ar fi de fapt speriati de perspectiva ca armele nucleare iraniene sa ajunga ilegal in SUA unde sa fie detonate de Al Queda, spune ziaristul. Bush il numeste pe liderul iranian Mahmoud Ahmedinejad “noul Hitler”, spune ziaristul britanic. Militarii au incercat sa il conviga pe presedinte sa renunte la optiunea nucleara, dar fara succes.

Unul din planuri prevede folosirea armelor anti-buncar nucleare, pentru a distruge site-urile subterane iraniene, producand suficiente radiatii pentru ca nimeni sa nu intre acolo macar cativa ani. Una din tinte este insa controversata uzina de la Natanz, la 200 de mile de Teheran.

Sursa: www.DDragomir.ro