Concerte

Stufstock 2010 – week-end la Vama

Stufstock 2010, aflat la a opta ediţie, va avea loc între in 16-22 august, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi anul acesta, pe trei scene, de această dată – scena Rock, scena Fusion World şi scena Newcomers – trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Alături de Omul cu șobolani, ZOB, Kumm, Altar și Implant pentru Refuz, primele nume de pe afiş care au confirmat sunt Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Luna Amară, Byron, Trupa Veche și Trooper. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va deveni mult mai complex şi va susţine şi alte forme de exprimare artistică: teatrul, filmul, fotografia, literatura, totul sub umbrela eco. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

Rock românesc care de peste 10 ani de zile ridică publicul în picioare în concerte: OCS, ZOB, Altar, Kumm și Implant pentru Refuz vor cânta pe scena Rock la Stufstock 2010, în week-endul 19-21 august.

Omul cu Șobolani aka OCS revine la Stufstock după o pauză de câțiva ani și va cânta
sâmbătă, 21 august, pe scena Rock, ”după ce în primele patru ediții nu a lipsit de la «salvatul Vămii»”, spune Dan Amariei, solistul trupei. ”Sperăm să fie o întoarcere de bun augur și Vama să fie în cele din urmă, daca nu salvată, măcar «îmbunată»”, adaugă el.

De-a lungul a 13 ani, OCS a editat șase albume, un single, o colecție de single-uri și un dvd, fiind printre cele mai prolifice trupe de rock alternativ din muzica românească. Albume ca ”Razna” (1999),”Ne punem în cap” (2001), ”Mâinile Sus!” (2002), ”OCS TV” (2004), ”Best Before 2005” (2005), ”Nu încerca așa ceva acasă” (single, 2006), ”Superparanoia” (2006), ”10 ani lumină” (DVD aniversar, 2007), ”Dansăm legați la ochi cu spatele la zid” (2009) au fost promovate prin sute de concerte în toată țara și prin 22 de videoclipuri neconvenționale (”Ajutor”, ”Oda în Piața Romană”, ”Dezorientat”, ”Razna”, ”Cine e de vină”, ”Depresia toamnă-iarnă”, ”Iaurt” etc.). Piesele ”Cine e de vină”, ”Nu încerca așa ceva acasă” și ”Depresia toamna-iarna 06/07” au fost no.1 la Radio Guerrilla, cea din urma înregistrând creșteri spectaculoase și în Rock Chart, la MTV România. În 2007 OCS a lansat DVD-ul aniversar” 10 ani de activitate”. Componența OCS înseamnă Dan Amariei (voce), Cezar Panait/Kaiser (bas/chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Nicolae Aramă/Nucu (chitară/bas). (omulcusobolani.ro)

Tot sâmbătă vor urca pe scena de pe plajă punk rock-erii de la ZOB. ”Stufstock se confundă cu România ultimilor ani. Doar că este exact opusul. Adică e din ce în ce mai mișto!!!” spune Moșu de la ZOB.

ZOB cântă de 16 ani. Primul EP a fost un split, cu Ura de după ușă, în ’95, urmat de “Parodisiac” (’96), ”un disc cu parodii, lansat cu câteva zile înaintea apariției legii dreptului de autor, ca să nu fie probleme…”, povestesc cei de la ZOB. A urmat clasicul, deja, album “Telenovelas” (1998), ale cărui hituri ”Telenovele” și ”Radio Punk” au intrat, paradoxal pentru vremurile actuale, în heavy-rotation la majoritatea posturilor de radio. In 2000 au scos “III“, ”cel mai punk album al formației, după părerea apropiaților și a fanilor”. ”Cântec de dragoste”, de pe albumul ”Printre nori” (2004), devine una dintre cele mai ascultate piese ale trupei. Cea mai recentă apariție discografică este “Zulu Oscar Bravo” (2009), ”disc de pe care nici un radio major din România nu a difuzat vreo piesă, motivând că nu cadreaza cu formatul sau cu targetul lor”, spun cei de la ZOB. ”Și suntem mândri de asta!”, adaugă ei. Trupa a avut peste 500 de concerte și a cântat ”atât în fața a 33 de spectatori, într-un bar minuscul din Ploiești, cât și în fața a 20.000 de olteni, în Piața sfatului din Craiova, cu Iris în închidere.” (zob.ro)

O altă trupă grea care va urca pe scena Rock de pe plaja din Vama Veche, joi, 19 august, este ALTAR. Formația a participat trei ani consecutiv la Stufstock, ”festivalul în sine devenind, atât pentru trupă, cât și pentru public, un eveniment must be al fiecărui an”, spun cei de la Altar. ”Atmosfera creată acolo de fiecare dată nu a făcut decât să întărească dorința formației de a reveni cât de des cu putință pe scena de la Vama Veche – un loc în care viața în sine se poate trăi mereu “altfel” decât oriunde altundeva”, adaugă ei.

Format la începutul lui 1991, ALTAR a fost de la primele apariții live unul dintre cele mai spectaculoase și prodigioase grupuri thrash/metal/hardcore din România. Ascensiunea trupei a fost fulgerătoare: în primul an presa de specialitate a desemnat în unanimitate Altar ca cel mai Bun Newcomer și i-a acordat Premiul de popularitate. ”Last Warning”, debutul discografic, devine cel mai bine vândut album Rock de după 1989, iar trupa este desemnată de PopRock & Show Best Rock Grup. Trei ani mai târziu, odată cu cel de-al doilea album, ”Respect”, fiecare membru al trupei primește cel putin un premiu la secțiunea pe care o reprezintă. Urmează ”Born Again” (1998) și ”Atitudine” (2006), primul album exclusiv în limba română, care aduce nominalizarea Best Rock la MTV Music Awards. Altar doboară recorduri la numărul de participări consecutive în cadrul tuturor festivalurilor open-air din țară si nu numai și împarte deseori scena cu nume ca Iron Maiden, Sepultura, Testament, Prodigy, Napalm Death, Kreator, Iggy Pop, Uriah Heep, Ian Gillan, Clowfinger, Him,
Anathema, Cradle of Filth, Amorphis și alții. 2009 aduce E.P.-ul ”Under Control”. În 2010 Altar câștigă detașat competiția W:O:A METAL BATTLE din cadrul Festivalului Rockin’Transilvania, urmând să reprezinte România la finala internațională WACKEN OPEN AIR. După 18 ani de activitate în prima linie a scenei Metal, ALTAR rămâne o trupă cu un show live exploziv, energic si spectaculos, dovadă fiind reacția sutelor de fani de pretutindeni. (altar.ro)

După o vară cu foarte multe concerte, trupa KUMM, a confirmat participarea la a opta ediție a festivalului Stufstock. Kumm va urca pe scena Rock vineri, 20 august, în penultima seară de Stufstock.

KUMM (care înseamnă “nisip”, în limba tătară) s-a format în anul 1997, la Cluj Napoca, când Andras Kovacs a pus bazele unui nou proiect muzical, o fuziune între jazz, rock și etno, formând prima trupa de rock alternativ cu elemente de saxofon. De atunci, grupul a lansat cinci albume de studio: “Moonsweat March” (2000), “Confuzz” (2002), “Angels & Clowns” (2005), “Different Parties” (2006) și “Far From Telescopes” (2009), și a susținut numeroase concerte nu numai în România, ci și în Germania, Elveția, Turcia, Cehia, Ungaria, Bulgaria sau Italia unde, în 2004, a cântat în deschiderea show-ului James Brown din Milano. Componența trupei s-a modificat pe parcursul timpului, grupul fiind format în prezent din Cătălin Mocan (voce), Eugen Nuțescu (chitară, voce, muzicuță), Iordache (saxofon), Kovacs Andras (keyboards), Alex Miu (chitară bas) și Paul Ballo (tobe). Albumul “Far From Telescopes”, lansat la sfârșitul anului trecut, marchează tranziția spre indie-rock a formației. (kumm.ro)

IMPLANT PENTRU REFUZ (IPR) vor veni în Vamă joi, 19 august. ”Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul de la Stufstock, un public care refuză prostituția mediatică, un public care știe de ce lucrurile bune trebuiesc păstrate”, spun băieții de la IPR. ”Stufstock e printre puținele festivaluri din țară care reușesc să se mențină, pentru asta știm că e nevoie de multă pasiune. IPR a cântat și cântă cu plăcere la orice ediție Stufstock. Fără festivalul acesta, Vama Veche ar fi fost probabil de nerecunoscut astăzi.”

Implant pentru refuz cântă de 15 ani și a scos până acum șase albume: „Implant Pentru Refuz” (1996), “Permis Port-Sinucidere” (1997), “Culori” (1999), “Oameni Fara Fetze” (2001), ”Monolith” (2007), ”Otheroot” (2010), expresii ale unei evoluţii de la hardcore la crossover. ”Implant pentru refuz pune suflet în intreaga sa creație și împarte puternice sentimente cu fanii săi”. (implantpentrurefuz.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *