LifeStyle

Studii in strainatate mai ieftine ca in Romania

La Romanian International University Fair 2008, cel mai important eveniment educational international din Romania, toti vizitatorii vor avea acces la informatii detaliate despre modalitatile prin care studiile in strainatate devin la fel de accesibile (din punct de vedere financiar) ca cele din Romania prin programele de burse si imprumuturi ce le sunt oferite de institutii internationale.

Cea mai spectaculoasa oferta vine din Danemarca, unde scolarizarea este finantata de guvernul danez (ce suporta un cost de aproximativ 10.000 EUR pentru un an de studii universitare, pe toata durata studiilor). Această politica se aplica tuturor cetatenilor UE, care trebuie sa treaca prin acelasi sistem de admitere ca si studentii danezi. Absolventii nu au nici o obligatie fata de guvernul danez pentru aceasta facilitate. Marea majoritate a studentilor se intretin singuri, lucrand part-time (maxim 15 ore/saptamana) cu un salariu minim de 13 EUR/ora. Astfel, avand posibilitatea de a castiga circa 700-900 EUR/luna si avand costuri de circa 600-700 EUR/luna, un tanar roman care studiaza in Danemarca nu trebuie sa suporte nici un cost suplimentar fata de varianta studiilor la Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Iasi. Mai multe informatii vor fi disponibile la standul EDMUNDO unde tinerii romani beneficiază gratuit de serviciile de consiliere si asistenta pentru studii in strainatate oferite de Grupul EDUCATIVA.

In Marea Britanie, unele dintre universitatile de stat ofera burse care pot acoperi pana la 50% din costurile de cazare & masa in campusul universitar (Ex: Coventry University). Odata admis la o astfel de institutie, un student roman poate sa-si finanteze taxele de scolarizare pentru un program de Bachelor printr-un imprumut pe care il acorda guvernul acestei tari tuturor cetatenilor UE. Conditiile pe care le impune studentului acest “Tuition Fee Loan” sunt acelea de a pastra un standard academic inalt pe parcursul studiilor si de a incepe sa ramburseze imprumutul in mod esalonat in momentul in care va absolvi si va castiga cel puţin 15.000 GBP pe an (adica aproximativ 20.000 EUR/an, echivalent cu un salariu de peste 1.600 EUR/luna). In plus, oricarui student i se ofera posibilitatea de a lucra part-time (maxim 20 ore/săptămână) cu un salariu minim de 5 GBP/ora.

Conditii de finantare extrem de avantajoase sunt oferite si de Franta si Germania, studentii aplicanti in Germania, de exemplu, avand acces la nenumarate posibilitati de bursa, fie prin intermediul agentiilor guvernamentale germane (DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau burse acordate direct de institutiile de invatamant. Anul acesta vor fi prezente la RIUF peste 20 de universitati si programe de MBA din Franta si 14 din Germania si Austria.

Oportunitatile prezentate mai sus si multe altele va asteapta la RIUF 2008, eveniment ce va avea loc pe 15 si 16 martie la Teatrul National din Bucuresti, pe 19 martie la Timisoara si pe 21 martie la Iasi. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.riuf.ro.
Partenerii media ai RIUF sunt: Evenimentul Zilei, Capital, National Geographic, SapteSeri, 9AM, Wall-Street, eJobs, InternetCorp, Comunicatedepresa.ro, StudentMax, Studentie.ro. Parteneri institutionali ai evenimentului sunt Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, AIESEC.

RIUF 2008 este organizat de Grupul EDUCATIVA. EDUCATIVA este un grup de companii educaţionale şi organizaţii non-guvernamentale ce colaborează pentru dezvoltarea şi promovarea unor proiecte, produse şi servicii educaţionale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.

Pentru mai multe informatii despre RIUF si Grupul EDUCATIVA, va rugam sa ne contactati

Andreea Pufu
PR & Marketing Coordinator
EDUCATIVA Group

E-mail: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
Web: www.educativa.ro
Tel: 0720.026.326

www.educativa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *