RETETE CULINARE

Stiuca cu anghinare

Ingrediente pentru 4 persoane: o stiuca, 10 bucati de anghinare, 200 g dovlecei, o ceapa, un catel de usturoi, o lamaie, o legatura de marar, 6 linguri ulei de masline, o ceasca de supa de legume, 70 g sare grunjoasa, sare, piper proaspat macinat.

stiuca
Preparare:
Se curata pestele de solzi, de maruntaie, se spala, se taie, se da cu sare si piper.
Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pun cateva fire de marar, peste acre se aseaza stiuca. Se baga la cuptor timp de 10 min.
Se spala anghinarea si se indeparteaza frunzele.
Se pun 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins se adauga ceapa tocata marunt, anghinarea cubulete si restul de marar. Se calesc usor.
Se adauga supa de legume si usturoiul pisat.
Intre timp, intr-o cratita se fierb 100 ml de apa cu sarea grunjoasa. Se pun dovleceii taiati sub forma de betisoare. Se lasa sa fiarba 5-7 min.
Cans stiuca e gata se aseaza pe un platou. Se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie, se aseaza legumele in farfurie si se serveste imediat.