MUZICA

Sting şi muzica lui Dowland la Radio România Muzical

The Journey & The Labyrinth, Sting şi Edin Karamazov – lăută, în premieră la Radio România Muzical. Luni, 21 ianuarie, ora 20 şi în reluare sâmbătă, 26 ianuarie, ora 15, muzica lui John Dowland într-o inedită interpretare, înregistrată pe un disc clasat pe primul loc în 2007 în topul Billboard al vânzărilor cu discuri de muzică clasică.

Albumul „Songs from the labyrinth” a fost lansat la 10 octombrie 2006, iar succesul instantaneu al acestuia a fost susţinut şi de turneul de concerte în care publicul avea ocazia să-i asculte pe Sting şi Edin Karamazov cântând live muzica compozitorului englez renascentist John Dowland. Înregistrările care pot fi ascultate la Radio România Muzical sunt realizate în timpul acestui turneu, la un concert susţinut în biserica St Luke’s din Londra.
Sting a început să fie interesat de muzica lui John Dowland în 1982, când după un concert, actorul John Bird l-a întrebat dacă ştie ceva despre acest compozitor care a trăit între anii 1563 şi 1626. Treptat, Sting a devenit un adevărat fan al muzicii lui John Dowland, în care vede „piesele pop ale anilor 1600, cu melodii splendide, versuri fantastice şi acompaniamente remarcabile”. Una dintre prietenele lui Sting, pianista Katia Labèque, l-a încurajat să înregistreze câteva dintre lucrările lui Dowland, în ciuda temerii lui Sting că vocea sa nu ar fi potrivită pentru muzica renascentistă. A urmat întâlnirea cu Edin Karamazov, unul dintre cei mai buni interpreţi actuali la lăută şi un proiect care s-a dorit mai curând împlinirea unui vis personal s-a transformat într-unul dintre marile succese discografice din ultimii ani.
Presa internaţională a vorbit în termeni superlativi despre „The journey & the Labyrinth”, un proiect proaspăt, unic, indubitabil, de bun gust, care „îl transformă în sfârşit pe John Dowland într-o vedetă, la 400 de ani de la naşterea sa, cu ajutorul unui superstar al secolului XXI” (Independent).
Radio România Muzical se recepţionează în FM (97,6 şi 104,8), pe satelit şi live online. Detalii pe http//: muzical.srr.ro.
www.srr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *