LifeStyle

Stare de urgenta

Peste 1.300 de romani sunt blocati in Bulgaria, unde la Ruse a fost decretata starea de urgenta. Situatia se inrautateste si in sudul tarii, este posibil ca in Constanta si Giurgiu sa fie de asemenea decretata starea de urgenta. Drumurile sunt aproape blocate, sunt mii de masini oprite pe marginea soselelor si pe autostrada, iar masinile de dezapezire nu fac fata situatiei. Viscolul va continua astazi si apoi va urma o perioada cu temperaturi de pina la -20 de grade.

Din Gara de Nord nu mai circula trenurile, iar aeroporturile Baneasa si Otopeni au fost inchise azi. Caderile masive de zapada au afectat si alimentarea cu energie electrica, iar zeci de localitati din zonele afectate au ramas fara curent. Codul galben, anuntat de meteorologi, se mentine pana la ora 22:00 in majoritatea regiunilor din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei.

Capitala este afectata de viscol, in Bucuresti a nins toata noaptea. Pe majoritatea arterelor se circula dificil, in conditii de iarna. Viceprimarul Razvan Murgeanu a declarat, la Realitatea TV, ca nu s-au inregistrat blocaje ale RATB, iar echipele de deszapezire au reusit sa actioneze doar pe arterele principale si nu pe strazile secundare, El a adaugat ca, dupa oprirea ninsorii, sunt necesare cel putin 7 ore pentru curatarea strazilor.

Bulevardul Iuliu Maniu este blocat, iar in multe intersectii nu functioneaza semafoarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *