Concerte

Stagiunea Cammerata – in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” va gazdui in perioada care urmeaza o serie de concerte sustinute de tanarul muzician de exceptie Matei Bucur Mihaescu si orchestra CAMMERATA, pe care el insusi a fondat-o in anul 2008. Concertele se vor desfasura in cadrul parteneriatului initiat in luna aprilie intre Teatrul National de Opereta si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si vor avea loc in foaierul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, in cadrul Stagiunii CAMMERATA.

Matei Bucur Mihaescu, in varsta de 16 ani, a compus peste 80 de lucrari de muzica clasica, a inregistrat trei cd-uri in interpretare proprie, iar talentul sau a impresionat muzicieni de renume international. In aceasta serie de concerte, Matei Bucur Mihaescu evolueaza in tripla ipostaza de pianist, compozitor si dirijor. Pentru talentul si activitatea sa de exceptie, Matei Bucur Mihaescu este sprijinit in dezvoltarea sa de catre Fundatia Dan Voiculescu, in calitate de membru al Clubului de Excelenta al fundatiei.

In cadrul acestui proiect, Matei Bucur Mihaescu va sustine trei concerte, in datele de 14 aprilie, 20 mai si 9 iunie. Primul concert din aceasta serie va avea loc in data de 14 aprilie, la ora 19.00, iar invitatul special al evenimentului este muzicologul Vasile Donose care il va prezenta pe tanarul muzician in deschiderea concertului.

In perioada care urmeaza, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” urmareste dezvoltarea proiectelor sociale si educationale, care reprezinta unul din punctele centrale in activitatea institutiei, prin desfasurarea unei serii de alte activitati destinate copiilor si tinerilor, realizate in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Acestea vor include sesiuni de dezbatere pe teme culturale si ateliere de creatie pe teme specifice.

Intrarea la evenimente este gratuita, in baza unei confirmari prealabile la numerele de telefon 0758 30 30 32 si 031 425 58 82. Confirmarea prezentei se poate face pana in ziua precedenta evenimentului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *