LifeStyle

Spuneti Nu Distrugerii Parcului Basarabia!

Va invitam sambata 19 iulie 2008, ora 11.00, in Parcul Basarabia nr 100, unde vom fi un lant viu in jurul locului amenajat pentru joaca in aprilie 2008 si desfiintat pe 16 iulie 2008.

Va aducem la cunostinta ca in dimineata zilei de 16 iulie 2008, o echipa de muncitori a intrat cu buldozerele in parcul din fata blocurilor din Bld. Basarabia 100, distrugand atat zona verde cat si spatiul de joaca pentru copii, abia amenajat de 3 luni si constituind o investitie de miliarde.

Pe o raza de 2 km (circa 20 de blocuri) nu este amenajat alt parculet cu leagane, fiind folosit de populatia din zona intersectia cu Bdul Chisinau pana la Patinoarul “Mihai Flamaropol”. Ni s-a spus ca pe locul acestor leagane si al parcului din cadrul caruia face parte locul de joaca pentru copii se va construi un bloc de 14 etaje geaman cu cel ridicat in Basarabia nr 98, tot abuziv, in parcul din fata blocurilor, in contextul in care toate blocurile din zona sunt P+4 sau P+5.

Prin aceasta pichetare cetatenii se impotrivesc in unanimitate construirii pe spatiul verde, a distrugerii parcului si a locului de joaca aferent blocurilor noastre, oaza de verdeata dintr-un cartier betonat. Ne manifestam nemultumirea ca nu am fost consultati si informati.

Pe spatiul public revendicat au fost in 1959 doua case. Cand le-au fost demolate casele sa faca loc parcului, proprietarilor le-au fost repartizate apartamente in blocul E2, plus o diferenta de bani.
Spatiul verde amenintat astazi de o distrugere abuziva, a functionat neintrerupt ca parc din anii ’60, cand a inceput sistematizarea intregii zone. Subliniem faptul ca aici a fost parc “de cand lumea”, nu doar de acum 3 luni de cand a binevoit Primaria sa il amenajeze frumos.

E amenintat nu doar locul de joaca, ci insusi parcul (intreg sau jumate, cum este in Basarabia 98,unde anul trecut s-a desfiintat jumatate din parc ca sa se construiasca un bloc de 14 etaje).

Mentionam ca s-au adresat demersuri Primariei Generale a Capitalei- Domnului Primar Sorin Oprescu, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Directiei Mediului, Primariei ADP, Protectiei Mediului, Primariei sectorului 2-domnului Primar Neculai Ontanu, Consiliului local, Directiei Mediului, Directiei Disciplina in constructii, Administratiei Domeniului Public, adresand cererea de a ne pune la dispozitie documentele care au stat la baza schimbarii destinatiei spatiului verde si a locului de joaca. Exista autorizatie de constructie pentru terenul in cauza? Daca terenul a fost retrocedat, este legala retrocedarea unui teren care apartine domeniului public?

Dorim sa vedem actele administrative eliberate de autoritatea locala, care incalca Hotararea 308/1999 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti si OUG 114/2007, si sa le anulati. Ne vom adresa autoritatilor locale asteptand raspuns, iar daca nu se va rezolva, ne vom adresa instantelor de judecata.

Asociatia de proprietari a incheiat un Proces Verbal in Sedinta de Urgenta din 16 iulie 2008, la care se adauga semnaturilor proprietarilor.

Vine si Domnul Senator Marius Marinescu. Mai mentionam ca in actiunea noastra suntem sprijiniti si de Fundatia Eco-civica.

Va invitam sa vedeti protestul nostru si va rugam sa ne sprijiniti demersul!

Contact:
Iliescu Adriana, B-dul Basarabia nr 100, bl. E2, ap 23, sc. C, sector 2, Bucuresti, tel. 0723/856.485,
Lungu Marcela, tel. 0726/157.498, e- mail: lungu_marcela@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *