Evenimente

Sport si cultura in aer liber

Miercuri, 18 august, tineri veniti din 25 de tari la cursurile scolii de vara internationale “Bucharest Summer University”, organizata de Academia de Studii Economice, prin intermediul Senatului Studentesc, cu mentoratul Facultatii CSIE si al Fundatiei EURISC, in parteneriat pentru al treilea an consecutiv cu Fundatia Dan Voiculescu, vor participa la dezbaterea cu tema “Exista riscul pierderii valorilor nationale in contextul globalizarii?”, desfasurata in Gradina Valorilor Romanesti, din Parcul Copilului din Bucuresti. Intalnirea va fi precedata de o plimbare cu bicicleta prin centrul Capitalei, organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Senatul Studentesc al ASE, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Politiei Rutiere a Capitalei si al Primariei Sectorului 4.

Editia de anul acesta a scolii de vara “Bucharest Summer University” are o tema pe cat de generoasa pe atat de interesanta: “Riscul si securitatea in lumea globala”. Organizatorii le-au pregatit invitatilor sositi din 24 de tari, pe langa cursurile si seminariile obisnuite, si o intalnire altfel cu Bucurestiul. Participantii vor putea face un tur al capitalei noastre cu bicicleta, in cadrul unei actiuni organizate de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Senatul Studentesc ASE, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Politiei Rutiere a Capitalei si al Primariei Sectorului 4. Dincolo de miscarea in aer liber, aceasta actiune ofera participantilor sansa de a socializa si de a ne cunoaste capitala, intr-un ritm mai putin grabit. Mai mult de atat, actiunea este un bun prilej de a reaminti de implicatiile si responsabilitatile mersului cu bicicleta in marile orase.

Plimbarea pe biciclete a fost posibila cu sustinerea Asociatiei Green Revolution, care a pus gratuit la dispozitia participantilor cele 75 de biciclete, din cadrul programului national de bike sharing gratuit “I’Velo”. In turul pe doua roti, participantii vor urma un traseu prestabilit, avand ca destinatie finala Gradina Valorilor Romanesti, din Parcul Copilului. Acolo vor participa la dezbaterea cu tema “Exista riscul pierderii valorilor nationale in contextul globalizarii?”. Impartiti in doua echipe, pentru fiecare din cele doua pozitii, pro si contra acestei ipoteze, ei isi vor exprima opinia din perspectiva experientei si a culturii natiunilor pe care le reprezinta. Sunt reprezentate tari precum: Armenia, Austria, Bosnia Hertegovina, Brazilia, Cehia, Croatia, Egipt, Franta, Germania, Indonesia, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Pakistan, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria, intr-un adevarat concert cultural al diversitatii.

Ansamblul statuar amplasat de Fundatia Dan Voiculescu in Parcul Copilului, intitulat “Gradina Valorilor Romanesti”, reprezinta spatiul care va gazdui aceasta dezbatere si le va oferi participantilor posibilitatea de a cunoaste personalitati semnificative ale istoriei si culturii noastre nationale.

http://www.fudv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *