Evenimente

Sport pe caniculă

Mii de bucureşteni au exersat în parc, la „Cea mai mare oră de sport”, într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii. De la copii de la 5 ani până la seniori activi de peste 70 de ani, participanţii au ales din peste 60 demonstraţii sportive, răspunzând îndemnului Dolce Sport de a lăsa telecomanda din mână pentru a face mişcare în aer liber. Campania “Mişcarea face bine” continuă cu evenimentele Family Olympics dedicate mişcării şi sănătăţii, organizate în zece oraşe din ţară pe parcursul unei luni de zile.
Mii de bucureşteni au înfruntat canicula pentru a face sport în parcul Lumea Copiilor, sâmbăta trecută, la „Cea mai mare oră de sport”. 60 de demonstraţii sportive pentru aproximativ 40 de tipuri de exerciţii fizice au avut loc simultan pe 5 scene, timp de mai bine de 12 ore. S-a exersat continuu, cu determinare, chiar şi la orele după amiezii, când soarele aducea temperatura la nivelul asfaltului spre 40 C. Imagini de la eveniment sunt disponibile aici.
“A fost prima mea participare la un eveniment de acest gen. Deşi vremea a fost puţin cam prea călduroasă pentru sport, cu multă hidratare ne-am descurcat. Mi-a plăcut mult, aş vrea să se organizeze astfel de evenimente cel puţin o dată pe lună. Dacă la prima ediţie de “Cea mai mare ora de sport” nu am avut ocazia să particip, la ediţia a doua am participat si am plecat acasă cu premiul cel mare de la tombolă. E clar ca nu voi mai lipsi de la nicio ediţie. Le recomand tuturor să nu îşi ia scutire pentru “Cea mai mare ora de sport” că e pierderea lor dacă o fac,” a declarat Ana Cristina Aron, câştigătoarea marelui premiu la “Cea mai mare ora de sport”.
Din 30 iunie românii vor avea alte zece oportunităţi gratuite de a face mişcare în aer liber, de această dată împreună cu familia, prin evenimentele Family Olympics. Lista activităţilor din olimpiadele familiei include atât mişcare, cât şi amuzament, prin jocuri precum ştafeta în saci sau cea cu baloane, badminton, fotbal, minigolf, tir sau “jocul castronului cu apă”! Evenimentele se vor desfăşura în Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Timişoara, Bistriţa, Iaşi, Sibiu, Constanţa, ploieşti, Bucureşti şi Alba Iulia. Mai multe detalii aici. Dolce Sport va oferi peste 4000 de premii participanţilor dornici de mişcare şi distracţie.
Despre Mişcarea face bine
“Mişcarea face bine” este o campanie pro-sănătate prin sport şi dietă corectă, demarată de Dolce Sport, canalul TV al Romtelecom, în anul 2011. „Campania a fost lansată din dorinţa de a invita telespectatorii postului TV de sport să facă mişcare, nu doar cu telecomanda, urmărind sportul la televizor,” explică Cosmin Băleanu. „Avem o mulţime de date ştiinţifice care indică fără dubiu că activitatea fizică, mişcarea, reprezintă un factor cheie pentru reducerea stresului şi prevenirea unei game largi de boli. Suntem personal responsabili de cât de sănătoşi suntem, de cum avem grijă de noi. De aceea le spunem oamenilor prin această campanie că, dacă vor să se asigure că fac tot ce pot pentru a-şi asigura o stare de bine, alegerea e simplă: Mişcarea face bine!” adaugă Cosmin Băleanu, comentator Dolce Sport.
Ca parte din această campanie, Dolce Sport a organizat împreună cu SmartAtletic şi GetFit două ediţii ale evenimentului de demonstraţii sportive cu participare liberă “Cea mai mare oră de sport”, în 2011 şi 2012. De asemenea, în 2012 a decis să se implice, alături de Asociaţia 11even şi Fundaţia World Vision România, în organizarea Family Olympics, o serie de evenimente organizate în zece oraşe din ţară, prin care se încurajează mişcarea în aer liber.
Studiile ştiinţifice arată că activitatea fizică regulată şi adecvată reduce riscul de hipertensiune, infarct, cancer de colon şi sân, dar şi de depresie sau accidentări prin cădere, îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi este un mecanism fundamental în controlul echilibrului energetic al organismului şi al greutăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă adulţilor cel puţin 150 minute de activităţi fizice de intensitate moderată şi cel puţin 75 minute de activităţi fizice de intensitate mare de-a lungul unei săptămâni sau o combinaţie echivalentă între cele două tipuri de activităţi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.
Mai multe sfaturi utile despre o viată sănătoasă, o dietă corectă şi cele mai potrivite exercitii sportive găsiţi pe site-ul campaniei www.miscareafacebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *