Evenimente

Spectacol lectura premiat la Ceainaria Carturesti

Joi, 30 iunie, ora 18:00 la Ceainaria Carturesti din Bucuresti, va avea loc spectacolul lectura al piesei Ne vei lipsi, Phoebe cu care Camelia Cuibus a obtinut locul I la Inspired Dramaturgy 2010.

Luni, 4 iulie, la Teatrul Studentesc Podul va avea loc premiera piesei, pusa in scena de conf. univ dr. Catalin Naum.
Cele doua evenimente, organizate de Asociatia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) in colaborare cu Teatrul Studentesc Podul (www.tspodul.ro) al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti (www.ccs.ro), reprezinta premiul oferit de INSPIRED tinerei scriitoare.

Premiile obtinute la Inspired Dramaturgy 2010 ii ofera Cameliei Cuibus debutul ca dramaturg, pana acum pasiunea ei pentru teatru fiind indreptata spre regie. Sunt studenta la regie, in anul II, la Universitatea de Arte din Tirgu Mures. Inca nu am colaborat cu niciun teatru, dar in fiecare semestru regizez o piesa cu studentii de la actorie din universitate. Fiind studenta la regie de teatru, am sperat intotdeauna sa am sansa de a scrie si de a-mi regiza propriile piese. Cu toate acestea, temele examenelor nu mi-au permis niciodata acest lucru. Inspired a fost o provocare. A fost prima mea incercare de a scrie. Pentru prima data, am avut posibilitatea de a ma adresa unor cititori. Totodata, am primit o evaluare obiectiva din partea unor profesionisti, lucru extrem de important pentru un tanar artist aspirant., a declarat Camelia.

Castigarea sectiunii de dramaturgie a concursului de idei INSPIRED 2010 i-a oferit tinerei debutante motivatia de a continua sa scrie. Locul I a fost total neasteptat. M-a motivat atat de mult incat am fost coplesita de un entuziasm frenetic de a scrie, de a fi creativa si de a-mi cauta personalitatea artistica. Momentan, astept rezultatele de la BBC International Playwriting Competition si ma pregatesc pentru Yale Drama Series., a continuat Camelia.

Cele doua evenimente sunt organizate cu sprijinul Teatrului Studentesc Podul din Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (www.ccs.ro) , fiind puse in scena de conf. univ dr.Catalin Naum, regizor si mentor al TS Podul. Tinerii din Podul vor aduce in fata publicului povestea inspirata dintr-un caz real a lui Pheobe Prince, o adolescenta de 15 ani care s-a sinucis in urma repetatelor amenintari, atacuri verbale, fizice si chiar violuri, din partea colectivului scolii n care se transferase in urma cu cateva luni. Cazul ei a devenit emblematic pentru problematica violentei in scoli.

Am ales sa ilustrez tema “Mama, m-au exmatriculat” prin acest subiect deoarece l-am considerat a fi extrem de generos, atat pentru mine, ca dramaturg, cat si pentru regizor si actori. Tema concursului m-a dus automat cu gandul la cazul lui Pheobe Prince. Subiectul, in sine, tragic si socant, e unul, din pacate, de actualitate, ilustrand faptul ca pana si sufletele copiilor sau adolescentilor pot fi corupte de tendinta de a uri ceea ce e diferit. Piesa ilustreaza faptul ca “homo homini lupus” e una dintre temeliile societatii noastre, lucru care se rasfrange asupra tinerilor, ei nereusind, in cele din urma, sa mai deosebeasca binele de rau., a detaliat castigatoarea INSPIRED.

Juriul Inspired – Dramaturgy 2010 a avut urmatoarea componenta:
Aura Corbeanu, Prof. Univ. Dr., UNITER
Catalin Naum, Regizor, Conf. Univ. Dr., Teatrul Studentesc Podul
Gianina Carbunariu, Regizor&Dramaturg
Mihaela Michailov, Critic de Teatru
Mihai Mihaescu, Lect. Facultatea de Teatru, Universitatea de arte “Geroge Enescu”, Iasi
Nicolae Mandea, Conf. Univ. Dr., Decan al Facultatii de Teatru, UNATC “I.L. Caragiale”, Bucuresti
Radu Afrim, Regizor
Raluca Enescu, Castigatoarea Inspired – Dramaturgy 2009
Raluca Sas-Marinescu, Asist. Univ. Drd., Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca
Razvan Penescu, LiterNet
Theodor Cristian Popescu, Regizor
Asociatia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) va continua sa sustina tinerii artisti romani si in anul urmator, pregatindu-se acum de cea de-a cincea editie a concursului, care va avea loc in octombrie 2011. Prin cele 9 domenii pe care le atinge, INSPIRED este dedicat in totalitate tinerilor artisti romani, oferindu-le acestora podiumul pe care acestia sa-si etaleze calitatile, in acord cu aspiratia lor de a deveni.

Masina oficiala INSPIRED 2010: smart
Parteneri principali: Teatrului Studentesc Podul, Casa de Cultura a Studentilor Bucurest
Partener: Carturesti
Recomandat de: Sapte Seri, Port.ro
Parteneri media: Metropotam.ro, Calendarevenimente.ro, Modernism.ro, Tataia.net, Lumebuna.ro, RRM Student FM, Bucuresti FM
Organizator: Asociatia INSPIRED

http://www.ccs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *