LifeStyle

Spectacol de dans OuiBaDa la Festivalul George Enescu 2007

Spectacolul „OuiBaDa” va fi prezentat în premieră absolută la Festivalul ‘George Enescu’ pe 14 septembrie 2007 la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

Raiffeisen Art Proiect, o iniţiativă care îşi propune susţinerea şi promovarea unor proiecte de valoare ale culturii româneşti, lansează în premieră în România spectacolul de dans contemporan „OuiBaDa”, al coregrafului de renume internaţional Gigi Căciuleanu.
Absolvent al Åžcolii de Coregrafie din BucureÅŸti, Gigi Căciuleanu a studiat baletul academic, dar încă din ÅŸcoală, descoperă ÅŸi aderă la dansul lui Miriam Răducanu. Ajunge foarte repede solist al Operei din BucureÅŸti, unde interpretează roluri de balet clasic, dar practică în acelaÅŸi timp dansul profund modern ÅŸi contemporan al lui Miriam Răducanu. Se stabileÅŸte în FranÅ£a unde cunoaÅŸte consacrarea internaÅ£ională, ocupând poziÅ£ii de top în companii renumite de teatru ÅŸi coregrafie. Două ţări, FranÅ£a ÅŸi Chile, i-au încredinÅ£at trupele lor naÅ£ionale de dans contemporan. ÃŽn 1994, este decorat de către statul francez, cu gradul de „Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres”, iar în 2002 primeÅŸte medalia ‘Steaua României’ cu rangul de Cavaler.
„Simt că a venit astăzi momentul pentru mine să creez şi în România un spectacol care să promoveze şcoala românească de dans contemporan; un spectacol al unei şcoli actuale de gândire, de tehnică şi de trăire artistică a dansului, pentru a fi prezentat atât în ţară cât şi peste hotare. Sunt convins că „OuiBaDa” demonstrează existenţa unei şcoli româneşti valoroase de dans contemporan. Sunt mulţumit că am reuşit să aduc acest spectacol pe scena Festivalului George Enescu, sprijinit de o bancă de renume, Raiffeisen Bank”, a declarat Gigi Căciuleanu.

Pe scena Teatrului de Comedie, în cadrul Festivalului George Enescu, în premieră în 14 septembrie, spectatorii vor putea trăi magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare – de la îndepărtat la apropiat, de la particular la universal – „OuiBaDa” de ÅŸi cu Gigi Căciuleanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *