RETETE CULINARE

Spaghetti cu vinete

Ingrediente pentru 4 portii: un pachet de spaghetti, 2 vinete, 300 g rosii cherry, 2 catei de usturoi, un ardei gras rosu (sau unul iute, dupa gust), 100 g masline fara samburi, o lingurita capere, busuioc verde o lingura, 2-3 linguri ulei de masline, 200 ml suc de rosii, sare si piper dupa gust.Preparare:

Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe pachet.
Vinetele spalate, taiate rondele nu prea groase, se calesc in uleiul de masline. Cand sunt gata se adauga usturoiul tocat maruntsi ardeiul taiat fasii. Cand s-a rumenit se adauga rosiile taiate in jumatati, maslinele si caperele, apoi sucul de rosii si se lasa cateva clocote.
Se adauga spaghettele si un praf de sare si se amesteca bine.

Se aseaza pe platoul de servit si se decoreaza cu busuioc verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *