LifeStyle, RETETE CULINARE

Spaghetti ala Bolognese

Ingrediente:

250g carne tocata de porc , 250 g carne de vitel, 1 kg Spaghetti, 6 cuti de rosii (pelati), sare,

piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmesan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata

,cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce

se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se pun

rosiile date prin sita, fara simburi, rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste

carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.

Cind sosul este aproape gata se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o

lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pune pasta si se lasa la

fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pasta trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge

se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosi. In momentul cin

se serveste se adauga din cratita o lingura mare de sos iar pe deasupra se pune parmesanul dat

deja inainte prin razatoare.

Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofta buna. 

 Tot secretul sta in

coptura sosului nu mai putin de doua ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *