RETETE CULINARE

Sos de carne Sicilia

Ingrediente: 250 g carne tocata porc sau vita,1/2 cana branza rasa,1 ou, 2 catei de usturoi, tocat marunt, 2 lingurite patrunjel tocat, sare si piper dupa gust, 2 lingurite ulei de masline extra-virgin, 3/4 cana vin alb sau rosu, sec, 2 cani suc de rosii,1 cana zahar, 1/2 lingurita fenicul, nuscosra, ienibahar,cuisoare, pudra.
Ies 10 cani de sos.

Preparare:
Amestecati carnea, branza, oul, usturoiul, patrunjelul, sare si piper. Adaugati uleiul si puneti la foc, amestecand cu grja, pana devin aramii. Adaugati vinul si mentineti pe foc 5 min. Adaugati sosul tomat si o cana de apa, zaharul si restul de condimente. Amestecati bine, acoperiti cu un capac si mentineti 1 ora la foc mic.