Evenimente

SoNoRo 2008

Cea de-a III-a editie a Festivalului SoNoRo se va desfasura intre 1-12 noiembrie 2008 la Bucuresti si 13-14 noiembrie la Cluj si Timisoara.

Dupa doua editii de succes, Festivalul SoNoRo propune din nou un program divers, inedit si plin de surprize. In Bucuresti concertele se vor desfasura atat in sali consacrate: Ateneul Roman, Muzeul National George Enescu, Palatul Cotroceni (Sala Unirii) sau
Muzeul National de Arta, cat si in locatii inedite ca Palatul Bragadiru sau Catedrala Sfantul Iosif.

Festivalul SoNoRo ofera posibilitatea de a descoperi universuri muzicale diferite, adresandu-se unui public cat mai larg. Fiecare concert va purta un anumit motto, stilurile interpretate pe scenele SoNoRo variind de la muzica romantica la creatii contemporane, de la muzica baroca la improvizatii inspirate din tangoul argentinian, de la universul exuberant al lui Antonin Dvorak, la muzica impresionista a lui Claude Debussy si George Enescu. La Palatul Bragadiru muzica va fi “acompaniata” de proiectii video.

“Preludio” va prezenta in impozanta Sala Unirii din Palatul Cotroceni lucrari de referinta din repertoriul muzicii romantice: Franz Schubert, Sir Edward Elgar si Antonin Dvorak.

O premiera bucuresteana: in cadrul SoNoRo, la Catedrala Sfantul Iosif vor rasuna celebrele “Variatiuni Goldberg” de Johann Sebastian Bach. Concertul “Bohemian Rhapsody” va permite celor doi compozitori o conversatie plina de viata la Muzeul National de Arta.
“Fantango” continua seria experimentelor urbane ale editiilor precedente, desfasurate la Club Embryo si Palatul Bragadiru. i de aceasta data, publicul bucurestean se va putea bucura de un show audio-vizual de exceptie realizat impreuna cu scenograful Andu Dumitrescu, binecunoscut prin colaborarile sale cu regizorii Andrei erban si Silviu Purcarete.

“Acasa: Bucuresti – Paris” va conduce publicul pe urmele marelui George Enescu, intr-un periplu muzical intre cele doua metropole.
“Finale”, pe scena Ateneului Roman, va fi debutul Orchestrei Festivalului SoNoRo alaturi de celebrul pianist ucrainian, nominalizat al premiului Grammy, Konstantin Lifschitz alaturi de Diana Ketler, profesoara la Academia Regala de Muzica din Londra. Alaturi de concertul pentru doua piane de Johann Sebastian Bach, publicul va avea ocazia sa asculte renumitul cvartet cu pian in sol minor de Johannes Brahms.

Invitatii festivalului SoNoRo se numara printre cei mai apreciati artisti in intreaga lume, provenind din Londra, Berlin, Tokio, Munchen, Bucuresti, Buenos Aires, Paris si Viena: Diana Ketler (pian), Konstantin Lifschitz (pian), Daishin Kashimoto (vioara), Susanna Yoko Henkel (vioara), Alexander Sitkovetsky (vioara), Razvan Popovici (viola), Mihai Cocea (viola), Alexander Chaushian (violoncel), Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel), Reto Bieri (clarinet), Andu Dumitrescu (VJ) si Marcello Nisinman (bandoneon).

Ne urmarim in continuare telul de a transforma SoNoRo intr-o platforma de comunicare muzicala la nivel european, la cele mai inalte standarde, pentru a integra Romania in circuitele muzicale internationale.

www.sonoro.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *