LifeStyle

Soia nu trebuie sa lipseasca din alimentatie

Soia este o planta miraculoasa care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia fiecaruia. Contine numeroase substante capabile sa combata, in acelasi timp, si cancerul si imbatranirea: genisteina, daidzeina, fitosterol, saponine, lecitina, acizi fenolici, fitati, inhibitori de proteaza, dintre care cel mai important, inhibitorul Bowman-Birk, poate fi numit element anticancerigen absolut.

soia

Genisteina lupta impotriva aparitiei si dezvoltarii a numeroase tipuri de cancer, inhiband, pe o parte, actinunea unei substante care stimuleaza evolutia cancerelor, si, pe de alta parte, impiedicand formarea vaselor sangvine necesare pentru dezvoltarea tumorii canceroase.
De asemenea are proprietatea de a frana dezvoltarea cancerelor de origine hormonala (san, prostata), exercitand o influenta specifica asupra anumitor hormoni.
De asemeni soia se recomanda ca remineralizant, cu actiune antisclerozanta si hipocolesterolemianta.
Cercetatori de la Universitatea din Alabama au mers mai departe cu experientele dovedind ca, animalele care au ingerat, la varste fragede, cantitati reduse de genisteina, din soia, alaturi de alte substante banuite ca ar favoriza aparitia cancerului, au dezvoltat mai putine tumori la varsta adulta(60% dintre subiecti) decat animalele care au ingerat numai substanta cancerigena(100%).
De aceea este foarte indicat sa crestem ratia zilnica de soia, sub toate formele ei: pastai sau boabe de soia, tofu, tonyu, miso, pentru a creste sansele in lupta impotriva aparitiei acestei boli ce inca face ravagii: cancerul.

Soia regleaza functiile intestinale, aduce la cote normale cantitatea de insulina din sange. Are un continutfoarte mare de proteine integrale. Contine si fosfor, calciu, magneziu, sodiu si vitaminele B, D si E. Se recomanda si femeilor la menopauza, pentru ca reduce manifestarile acesteia. Toate produsele cu soia sunt valoroase, atata vreme cat au cantitati foarte scazute de E-uri.

Produse cosmetice naturale ce contin soia!

One Comment

Comments are closed.