LifeStyle, RETETE CULINARE

Snitel cu morcovi si usturoi

Ingrediente pentru 4 portii: 250 g morcovi, 1 catel usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingura unt topit, sare, piper, 8 felii mici de carne de porc-circa 80 g fiecare-1 lingura faina, 2 linguri ulei, 200 ml vin rosu, 2 linguri zahar, 3 linguri otet aromat.

Preparare:
Spalati morcovii, curatati-i, taiati-i in 4, apoi in bucatele mici. Curatati usturoiul si taiati-l. Spalati patrunjelul, puneti cateva fire deoparte, restul tocati-l.
Caliti morcovii in untul topit. Adaugati sare, usturoi, 4 linguri de apoa si lasati la foc 15 min.
Spalati carnea, stergeti-o, bateti putin feliile de carne si dati-le prin faina. Prajiti in ulei circa 2 min pe fiecare parte. Pastrati-le calde.
In uleiul in care s-a prajit carnea adaugati vinul, zaharul si otetul. Fierbeti pana se dizolva zaharul. Sarati si piperati.
Strecurati morcovii si adaugati patrunjelul. Serviti cu snitel si sos.
Decorati cu patrunjelul ramas.